Süütu aprillinali ähvardab Tai odavlennuliinile kalliks maksma minna

reis.postimees.ee
Copy
Tänaseks kadunud naljapakkumine.
Tänaseks kadunud naljapakkumine. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Thai Vietjet Airi vastu on algatatud tõsine süüdistus kuninga solvamises.

Ajakirjandusväljaannete kinnitusel on Tais alustatud politseiuurimist Thai Vietjet Airi suhtes, sest odavlennufirma avaldas 1. aprillil Twitteris teate uue liini Nan–München väidetava avamise kohta. Pealtnäha süütut libauudist tuleb lugeda ridade vahelt: Nan Põhja-Tais on paik, kust on pärit hiljuti «teiseks kuningannaks» kuulutatud Sineenat Wongvajirapakdi, Münchenis armastab aga aega veeta Tai kuningas Vajiralongkorn. Kuninga solvamine võib Tai lese majeste seaduste kohaselt tuua aga kaasa kuni 15 aasta pikkuse vanglakaristuse ning CNNi kinnitusel on alates 2020. aastast taolise süüdistuse saanud vähemalt 183 inimest. 

Thai Vietjet Air kasutab vaid regionaalseteks lendudeks sobivaid Airbus 320 ja Airbus 321 lennukeid. Liinid ulatuvad India ja Jaapanini, kuid pikemaist lendudest pole praegu tõsiseid teateid.
Thai Vietjet Air kasutab vaid regionaalseteks lendudeks sobivaid Airbus 320 ja Airbus 321 lennukeid. Liinid ulatuvad India ja Jaapanini, kuid pikemaist lendudest pole praegu tõsiseid teateid. Foto: AKS.9955 / Wikimedia Commons

Thai Viejet Airis on algatatud uurimine, kampaaniaga seotud isikud on töölt kõrvaldatud ja ettevõtte tegevjuht Woranate Laprabang ei hoia kokku tuhka, mida endale pähe raputada: «Lennufirma juhina tahaksin tunnistada oma süüd, et ma ei hoolitsenud piisavalt oma töötajate eest. Lennufirma soovib selgitada, et juhid ei kiitnud heaks ega toetanud sellise veebisisu avaldamist ning andsid juhtumist teada saades korralduse see kohe eemaldada.»

2021. aastal teise kuninganna staatusesse tõusnud Sineenat Wongvajirapakdilt võttis Tai valitseja aastal 2019 ära kõik tiitlid ja positsioonid seoses kuninganna Suthida suhtes lugupidamatu käitumisega, kuid veidi hiljem leidis aset uus ootamatu pööre.
2021. aastal teise kuninganna staatusesse tõusnud Sineenat Wongvajirapakdilt võttis Tai valitseja aastal 2019 ära kõik tiitlid ja positsioonid seoses kuninganna Suthida suhtes lugupidamatu käitumisega, kuid veidi hiljem leidis aset uus ootamatu pööre. Foto: Paul / Wikimedia Commons

Kodanikuaktivist Srisuwan Janya, kes on CNNi kinnitusel tuntud Tais enam kui tuhande esitatud kaebuse tõttu, ütles aga, et vabandus pole piisav, ja viis süüdistused kuninga solvamises ja kompuutrikuriteos politseisse (Tais võib taolisi süüdistusi üsna lihtsalt esitada iga kodanik). 

Tegelikkuses teavitas Thai Vietjet Air hiljuti uuest lennuliinist, mis hakkab 15. juulist ühendama Bangkokki Fukuokaga Jaapanis. Kuningas Vajiralongkorn ja tema kuningannad aga ilmselt Vietjet Airiga lendama ei pea, sest The Diplomati kinnitusel omab Tai valitseja seitsmest lennukist koosnevat isiklikku õhulaevastikku.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles