Ryanair avab Helsingist suveks neli uut liini päikesejumaldajatele

reis.postimees.ee
Copy
Ryanair on kasvanud Euroopa üheks tähtsaimaks lennuettevõtteks.
Ryanair on kasvanud Euroopa üheks tähtsaimaks lennuettevõtteks. Foto: Torsten Maiwald / Wikipedia Commons

Kõik uued sihtkohad on Vahemere rannikul.

Ryanair on Helsingi lennujaamas end üsna mugavalt sisse seadnud ning opereerib Soome pealinnast mitmeid otseliine; näiteks saab Vantaast tuntud odavlennufirmaga sõita Londonisse (Stanstedi lennuväljale), Riiga, Kaunasesse, Varssavisse (Modlini lennuväljale) ja  Poola üheks vanimaks linnaks olevasse Poznanisse. Lisaks on lennuplaanis ka lennud Beauvaisi Pariisi, Bergamosse Milano ja Charleroisse Brüsseli lähistel. Ühe suvega tuleb marsruute aga juurde ning nelja uut Lõuna-Euroopa kuurortidesse viivat liini tasub ka Eesti lugejatele tutvustada: rahasääst lendu Helsingist alustades võib olla märkimisväärne. Lisaks elavad paljud eestlased Soome pealinna lähistel ju ka alaliselt.

27. aprillist on Ryanairil Helsingist lennukavas ka kolmapäeviti ja pühapäeviti toimuvad otselennud Alicantesse Lõuna-Hispaanias. Odavaim saadavalolev ühe suuna pilet päikesekummardajate Mekasse hinnaga 28 eurot oli uudise avaldamise ajal saadaval maikuus, lennud jäävad lennukavva kuni 26. oktoobrini. Juba praegu toimuvad Ryanairil igal neljapäeval ja pühapäeval lennud Helsingist Veneetsiasse ning sellel marsruudil algasid mitmel päeval hinnad 15 eurost ühe suuna kohta.

Tõesti soodne: kuigi pagasi ja muude eriteenuste eest küsivad lennufirmad meeleldi lisaraha, võib hea tahtmise korral saada Itaaliasse suure pitsa hinnaga.
Tõesti soodne: kuigi pagasi ja muude eriteenuste eest küsivad lennufirmad meeleldi lisaraha, võib hea tahtmise korral saada Itaaliasse suure pitsa hinnaga. Foto: Kuvatõmmis Google kodulehelt

Needki lennud jäävad sõiduplaani oktoobri lõpuni. Veneetsiasse saab teisipäeviti ja laupäeviti lennata Wizz Airiga küll ka otse Tallinnast, kuid ette võib tulla olukordi, kus naasmine Helsingisse või hoopiski reisi alustamine sealt annab hinnavõidu. Sama kehtib ka Barcelona puhul:  sinna sihtpunkti on Tallinnast oktoobri lõpuni lennud igal kolmapäeval ja laupäeval, Helsingist (alates 4. maist) saab aga samadel nädalapäevadel otse  Barcelona lähistel paiknevasse Gironasse ehk Costa Brava lennujaama, kusjuures hinnad algavad mais mitmel päeval 15 eurost ühe suuna kohta.

Alates 3. juunist lisandub Helsingist veel üks eksootiline otseliin: esmaspäeviti ja reedeti hakkab Ryanairi lendama Zadari Horvaatias. See liin jääb sõiduplaani septembri lõpuni ning odavaimad ühe suuna lennud kaunisse Dalmaatsia piirkonna linnakesse (mis asub sarnaselt Veneetsiaga Vahemere üheks osaks oleva Aadria mere rannikul) maksid uudise avaldamise ajal 25 eurot suuna kohta ja olid saadaval juulis ja septembris.

Viidatud hinnad muutuvad ajas dünaamiliselt.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles