IDEE NÄDALAVAHETUSEKS ⟩ Diskovalgus ja üllatused teevad kohtingud põnevaks

Copy
  • Kohtumispaik, kus saab ka midagi põnevat teha.
  • Maagiline ümbrus. Ja hea pime!
  • Võistlusmoment lööb adrenaliini üles.

«Appike, no mida huvitavat ette võtta?» See on sage teema, mis inimeste vestlustes üles tõuseb. Eriti kui teemaks on deitimine. Läheme vaatama OKOK keskust Pärnus - mis seal teha saab?

GlowGolf

Tuba täis helendavat diskovalgust, psühhedeelselt reibast kujundust ja igasugu üllatusi – muidugi ma tahan sinna minna! Tõsiasi, et minigolfi mänguks vajalikke oskusi mul suuremat pole, ei tule värvidest saadud vasikavaimustuses üldse arvesse. Sukeldume OKOK vabaajakeskuse Glow Golfi maailma koos kamraadi Annaliis Laidrega, kes hõiskab kohe: «See koht on väga äge!

Glow Golf on nagu maagiline maailm helendavate mänguradadega. «Tore koht, kuhu deidile tulla,» leiavad Annaliis ja Kristina. «Nii hea pime!» FOTO:
Glow Golf on nagu maagiline maailm helendavate mänguradadega. «Tore koht, kuhu deidile tulla,» leiavad Annaliis ja Kristina. «Nii hea pime!» FOTO: Foto: Annaliis Laidre

Hakatuseks olgu öeldud, et helendava golfi fluorestseeriv maailm on meeldivalt pime – tunnen end kohe vabalt ja mõnusalt. Keda huvitab, et mu nägu sinist, punast ja rohelist värvi vahetab, vähemasti ei ole siin ruumi ebatervislikuks enesekriitikaks!

Saame helendavad pallid, golfikepid ja mäng läheb lahti.

Glow Golf näeb nii ilus välja, et juba siin olla on elamus. FOTO:
Glow Golf näeb nii ilus välja, et juba siin olla on elamus. FOTO: Foto: Kristina Herodes

Annaliis on vähemalt viis korda osavam – tema pallid lähevad lups ja lups auku vaid paari löögiga, aga sellest pole midagi. Ka kobatsedes on see väga lustlik meelelahutus. Mul pole midagi selle vastu, et pean ilmatu arve lööke tegema. Radadel leidub ka motiveerivaid üllatusi – näiteks võib õnnestunud löögi peale tuuleveski pöörlema või konnad krooksuma hakata.

Eriti keeruka lõpulöögi tegija saab aga muusikalise üllatuse. Ma ei reeda, mis see on – kui mäest üles löögiga hakkama saate, küll siis kuulete. Annaliisil asi õnnestub ning kuna tema võit on selgemast selgem, alustab ta reibast võidutantsu. Minul on ka kaotajana tuju hea – no veeta hulk aega multifilmilikult kirevas, vilkuvas ja fantaasiarikkalt kujundatud keskkonnas ja mängida, öelge mulle palun täiskasvanu, kellele selline asi ei meeldiks?!

Keskkond on otsekui kogelmogel unenäost, arvutimängust ja muinasjutust. FOTO:
Keskkond on otsekui kogelmogel unenäost, arvutimängust ja muinasjutust. FOTO: Foto: Kristina Herodes

Noolemäng

Järgmisena võtame sihikule noolemängu, mis peaks liigituma igaühele sobiva meelelahutuse valda. «Tegemist on professionaalse varustusega,» märgib Annaliis kohe asjatundlikult. Asubki pilduma ja lajatab kõik nooled märklaua keskele. Kõrvalt vaadates tundub see kukepea! Kui minu järg tuleb, siis see sama lihtne enam ei tundu. Ehkki tõsi ta on – väidetav profinool isub käes palju mugavamalt kui tavaline ning lendab kõrvale kaldumata just nii, nagu sa seda sihtida suudad. Märklaud tundub ka tavalisest koostööaltima kattega. Kuid see kõik ei aita, minu esimene nool lendab läraki mööda. Lauastki mööda. Null punkti. Selle eest saame hea kõhutäie naerda. Teised kaks noolt, üllatus küll, tabavad. Kuid mingit uhket punktiskoori ma ei teeni, sest olen suutnud välja valida just need väiksemate punktidega sektorid.

Sellegipoolest olen tõtt-öelda üllatunud, et lauale üldse pihta sain. Isegi hea meel on natukene. Annaliiis saab taas võidutantsu lahti lüüa, sest tema punktisumma ületab minu oma kaks korda ja tiba pealegi.

Noolemäng tekitab elevust ka neile, kes lauale ülemäära pihta ei saa. Kristina kogus 16 punkti, Annaliis 46. FOTO:
Noolemäng tekitab elevust ka neile, kes lauale ülemäära pihta ei saa. Kristina kogus 16 punkti, Annaliis 46. FOTO: Foto: Annaliis Laidre

Bowling

Edasi proovime bowling’ut. «Ma pole üli-üliammu bowling’ut mänginud,» ütleb Annaliis. «Millal sa viimati mängisid?» Tuleb tunnistada, et see jäi aega, mil veel deitisin. Päris ammu niisiis. Bowling tundub olevat kõige populaarsem asi, kus kümne moodsa raja peal möllab ilmatu hulk noori inimesi. Kuulid aina veerevad ja kurikad kukuvad – ei miskit keerulist. Ehkki me ei oska kumbki bowling’ut mängida. Annaliis valib ilmatu aja sobiliku suuruse ja aukudega kuuli. Viimaks leiab sellise, mis ka värvilt sobib, ning saadab selle teele. Liigutus näeb kahtlemata ilus välja, aga kurikad jäävad kõik püsti. Minu katsed on umbes samasugused. Vahel midagi koba peale kukub, aga mingit teadlikku tehnikat me kumbki rakendada ei mõista. Kuid hasartne on see mäng ka oskusteta. Viimaks lepime siiski sõbralikult viiki.

Lastele ja lapsikutele mõeldud džungliteemaline ronimisala jääb meil proovimata. Kuid mitte seetõttu, et peaksin end sellise asja tarvis liiga täiskasvanuks. Lihtsalt aeg saab otsa, oleme siin tembutanud tüki aega, kuid see on märkamatult käest libisenud. OKOK on väärt koht neile, kes armastavad aktiivset ajaviidet ja suudavad võistlusmomenti huumoriga võtta. Võidab ju üks, ja kui teised end selle peale kaotajatena tunneksid, kukuks tuju kolinal. Kui sa aga võidujanust ülemäära leili ei lähe, saab siin igal juhul huvitavalt ja aktiivselt aega veeta.

Kuidas meil läks?

Hüppasime pea ees OKOK vabaajakeskuse erinevatesse mängudesse. Kõik need on põnevad, kuid üles ehitatud võistluse põhimõttel. Kuidas meil läks?

1. Glow Golf – võitis Annaliis. Kristina sai palli auku vaid paar korda.

2. Noolemäng – võitis Annaliis. 46:16.

3. Bowling – selgus, et kumbki ei oska!

Kokkuvõttev hinnang: igav ei hakka ja tegevuse käigus sujub suhtlemine palju lahedamalt. Tasub tulla!

OKOK vabaajakeskus Pärnus asub Lai 18 ja on avatud seise päeva nädalas.

Vaata meie vahetuid elamusi videost reis.postimees.ee.

Annaliis näitab minigolfis klassi. Ja võidab ülekaalukalt. FOTO:
Annaliis näitab minigolfis klassi. Ja võidab ülekaalukalt. FOTO: Foto: Kristina Herodes
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles