Hongkong hakkab tasapisi maailmale ust paotama

reis.postimees.ee
Copy
Hong Kong aastal 2006.
Hong Kong aastal 2006. Foto: Temppic / WIkimedia Commons

Rekordiliselt kõrge koroonanakatumusega võitlev Hongkong paistab olevat mõistnud, et ülirangetel piirimeetmetel ei ole (enam) mõtet. 1. aprillist leevenevad mitmed piirangud. 

Veebilehe Breaking Travel News teateil saavad aprillikuu esimesest päevast Hongkongis taas maanduda lennud näiteks Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Austraaliast, USAst ja Indiast. Osadest sihtkohtadest saabujate karantiini kestvust alandatakse aga kahelt nädalalt ühele nädalale. Linna juhtiv Carrie Lam on öelnud, et loobutakse senisel kujul ka masstestimisest. 

Hongkongil õnnestus hoida koroonajuhtumite arv nullilähedasena peaaegu terve pandeemia vältel, kuid nüüd on surmajuhtumite arv 7.48 miljoni elanikuga linnas kõrgemaid maailmas ja küündis märtsi keskel 300 ligi päevas, enamus neist vaktsineerimata seeniorid. 

Enne pandeemiat oli Hongkong üks maailma juhtivamaid finantskeskusi ning ka atraktiivne turismisihtkoht, mida 2019. aastal külastas umbes 56 miljonit inimest. Ainuüksi Hongkongi Disneyland kaotas mullu 2.4 miljardit hong kongi dollarit (umbes 280 miljonit eurot). Hongkongi tuntuim lennufirma Cathay Pacific teatas veebilehe Marketwatch andmeil märtsi alguses 5.53 miljardi hongkongi dollari (umbes 640 miljonit eurot) suurusest kahjumist, mis on märksa parem tulemus kui 21.65 miljardi hongkongi dollari (umbes 2.51 miljardit eurot) suurune kahjum aasta varem. Raha kaotamist aitas vähendada inimeste asemel kauba vedamisele keskendumine.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles