Kolm Kagu-Aasia turismimaad muutsid reisimist hõlpsamaks

reis.postimees.ee
Copy
Turismile avanev Vietnam on hõlbustanud Euroopa turistidele ka kohalesaamist: uus lennukompanii Bamboo Airways alustas veebruari lõpus lende Hanoi ja Frankfurdi vahel.
Turismile avanev Vietnam on hõlbustanud Euroopa turistidele ka kohalesaamist: uus lennukompanii Bamboo Airways alustas veebruari lõpus lende Hanoi ja Frankfurdi vahel. Foto: A320neoceo / Wikimedia Commons

Kõige lihtsamaks muutub reisimine Kambodža kuningriiki, kus otsustati 17. märtsil, et vaktsineeritud turistid ei pea saabudes enam üldse teste tegema ning neid ei saadeta ka karantiini.

Siiski soovitab Kambodža kõigil teha antigeenitest enne reisi, kuid see paistab olevat vabatahtlik. Vikipedia kinnitusel on peaaegu kõigil (erandiks näiteks Pakistani, Süüria, Bangladeshi ja Afganistani kodanikud) võimalik 36 dollarit maksvat e-viisat ning ka 30 kuni 35 dollarit maksvat viisat saabudes.

17. märtsist on vaktsineeritud turistidele Kambodžasse sisenemine sisuliselt piiranguteta.
17. märtsist on vaktsineeritud turistidele Kambodžasse sisenemine sisuliselt piiranguteta. Foto: Kuvatõmmis Kambodža välisministeeriumi kodulehelt

Ka naabermaa Vietnami valitsusasutuste teatel muutus lõppeva nädala keskpaigast riiki sisenemine senisest hulga lihtsamaks: vaktsineeritud reisijail on vaja esitada vaid saabumiseelne negatiivne COVID-19PRC-test, mis lehekülje Vietnam Briefing andmetel võib olla tehtud kuni kolm ööpäeva enne saabumist. Lisaks palutakse reisijail saabumise järel oma tervisel pilku peal hoida ning ametnikke koroonasümptomite tekkimisest teavitada. Ka on Vietnam taastanud viisavaba sisenemise nende riikide kodanikele, kellele taoline privileeg kehtib (Wikipedia andmeil näiteks Soome, Venemaa ja Rootsi kodanikele, kuid mitte Eesti kodakondsetele). Siiski peaks Eesti kodanikel peaks Wikipedia kinnitusel olema võimalik taotleda 25 dollarit maksvat e-viisat.

Tai kuningriigis on aga otsustatud loobuda PCR-testide reisieelsest nõudest alates 1. aprillist ning COVID-19 situatsiooniadministratsiooni (CCSA) kõneisiku Taweesilp Visanuyothin kinnitusel puudutab see kõiki turiste, saabutagu siis Test & Go või Sandbox programmide raames või karantiinikohustusega.

Samas jääb kehtima vajadus testimiseks  saabumise järel. Kuivõrd PCR-koroonatest võib osutuda positiivseks ka sümptomite all mitte kannataval isikul või olla positiivne kuid haiguse läbipõdemise järel, on ebameeldivate üllatustega kokkupuutumise võimaluse vähendamiseks ilmselt mõistlik end Tai reisi eel siiski ise testida.

Laose piirid on aga jätkuvalt üsna suletud ning viisasid väljastavad saatkonnad pigem erandjuhtudel. Turismiringkondades loodetakse siiski, et aprillikuu võib siin tuua muudatusi, kuid kinnitusi sellele veel ei ole. 

Laos, erinevalt naabritest, ei ole turismile veel uksi avanud.
Laos, erinevalt naabritest, ei ole turismile veel uksi avanud. Foto: Kuvatõmmis Laose ametliku viisaportaali lehelt

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles