Uus-Meremaa ootab vaktsineerituid külla mai algusest

reis.postimees.ee
Copy
Keapapagoi (pildil turisti uudistamas) on kiivi kõrval Uus-Meremaa üks põnevamaid sulelisi.
Keapapagoi (pildil turisti uudistamas) on kiivi kõrval Uus-Meremaa üks põnevamaid sulelisi. Foto: Peti Deuxmont / Wikimedia Commons

Tõhustusdoosi olemasolu pole praegu teadaolevalt vajalik.

Samm-sammult maailmale taasavanev Uus-Meremaa laseb 2. maist (täpsemalt alates 1. mai viimasest minutist) riiki siseneda nende riikide kodanikel, kellel õigus Uus-Meremaale viisavabalt tulla. Ka Eesti on selles nimekirjas.

Foto: Kuvatõmmis Immigration New Zealand kodulehelt

Eelduseks on vaktsineeritus, kusjuures Uus-Meremaa loeb vaktsineerituks neid, kes saanud 2 doosi Oxford/AstraZeneca vaktsiini, 1 doosi Jansseni (Johnson & Johnson) vaktsiini või 2 doosi Moderna või Pfizer/BioNTechi vaktsiini. Lisaks on aktsepteeritavad erinevad kombinatsioonid, millega võib end kurssi viia temaatilisel veebilehel. Praegu teadaolevalt on nõudeks, et enne reisi testitakse end PCR-meetodil mitte rohkem kui 48 tundi enne esimese rahvusvahelise Uus-Meremaale viiva lennu väljumist või kiirtestiga (RAT) või LAMP-testiga mitte rohkem kui 24 tundi enne lennu väljumist. Lisaks tuleb ise teha kaks kiirtesti Uus-Meremaale saabumisele järgneva ööpäeva sees ja viiendal või kuuendal reisipäeval. 

Foto: Kuvatõmmis Immigration New Zealand kodulehelt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles