Ühte olulisse Aasia riiki hakkab kuu lõpust saama ilma karantiinita

reis.postimees.ee
Copy
Toitu läbi inimtühja suurlinna toimetav kuller juulis 2021, mil Seoulis kehtisid parajasti neljanda leveli isoleerumismeetmed. Nüüd on otsustatud piirid laiemalt avada ja eluga  edasi minna. EPA/YONHAP -- ATTENTION EDITORS: IMAGE PIXELATED AT SOURCE -- SOUTH KOREA OUT
Toitu läbi inimtühja suurlinna toimetav kuller juulis 2021, mil Seoulis kehtisid parajasti neljanda leveli isoleerumismeetmed. Nüüd on otsustatud piirid laiemalt avada ja eluga edasi minna. EPA/YONHAP -- ATTENTION EDITORS: IMAGE PIXELATED AT SOURCE -- SOUTH KOREA OUT Foto: Yonhap

Need, kes pole vaktsineeritud viimase 180 päeva sees, peavad jääma karantiini aga seitsmeks päevaks.

Lõuna-Korea hakkab alates 21. märtsist laskma vaktsineeritud turiste sisse ilma karantiinita, teatab ajaleht Times of India viitega Lõuna-Korea tervishoiuministeeriumile. Vaktsineerituiks loetakse neid, kes vaktsineerimiskuuri lõpetanud või tõhustusdoosi saanud viimase 180 päeva sees. Üksikute riikide kodanikele, sealhulgas Ukraina kodanikele, vabastus ei kehti. Reisiuudiste keskkond Loyaltylobby märgib, et 1. aprillist (seega veidi hiljem kui 21. märtsist) saab vaktsineeritust tõestada ka muul moel kui Korea COOV äpi kaudu. Veebileht Koreabiomed andmeil saavad aprillist välismaalased kasutada ühistransporti, mis oli seni keelatud.

Foto: Kuvatõmmis Times of India kodulehelt

PCR-testi asemel muutub võimalikuks reisi eel antigeenitesti tegemine. Ilmselt oleks mõistlik oodata siin ära ametlikud kinnitused, sest praegu veebilehtedel avaldatu kohaselt tuleb antigeenitest teha kuus või seitse päeva enne Koreasse saabumist, mis erineks aga oluliselt teiste riikide praktikast. Kuni 21. märtsini on Korea Vabariiki samuti võimalik reisida, kuid Reisi Targalt lehe kinnitusel peab siis ette näitama koroonaviirus SARS-CoV-2 sertifikaadi reisile eelneva 48h jooksul tehtud negatiivse PCR-testi kohta ning jääma oma kulul 7 päevaks karantiini. Ei maksa unustada, et Eesti kodanikud saavad Lõuna-Koreasse reisida viisavabalt, kuid vajalik on elektrooniline sissesõiduluba K-ETA veebilehelt. 

Korea lihtustab reisimist keset riigi ajaloo suurimat koroonalainet: päevane nakatumiste arv läheneb 400 000 inimesele, surmajuhtumeid on päevas aga keskmiselt 205.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles