Transaviabaltika lennukil pole kolmel korral õnnestunud Savonlinna lennata

reis.postimees.ee
Copy
Leedu ettevõte Transaviabaltika opereerib Let L-410 Turbolet ja  ja BAe Jetstream-31/32 tüüpi õhusõidukitega.
Leedu ettevõte Transaviabaltika opereerib Let L-410 Turbolet ja ja BAe Jetstream-31/32 tüüpi õhusõidukitega. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons

Salapärased häired on kolmel korral sundinud lennuki ringi pöörama.

Helsingin Sanomat kirjutab, et Soome idapiiril on tuvastatud ebaharlikult palju GPS-häireid ning Traficom on andnud lennukompaniidele ka vastava hoiatuse. Jari Pöntinen Soome transpordi- ja kommunikatsiooniagentuur Traficomist on öelnud Helsingin Sanomatele, et ei tea, mis häireid põhjustab. Ajaleht küsib, kas nende taga võib olla Venemaa, kuid küsimus jääb vastuseta.

Helsingin Sanomat viitab, et häired on viinud kolmel korral Tallinnast Savonlinna lennata üritanud lennuki tagasipöördumiseni. Savonlinna asub Kagu-Soomes, Joensuu ja Lappeenranta vahepeal, mõnekümne kilomeetri kaugusel Venemaa piirist. 

Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallas kinnitas Postimehe reisiveebile, et märtsis on Transaviabaltika  lend Tallinnast Savonlinna kolmel korral tehniliselt põhjusel tagasi pöördunud. Lennud väljuvad Tallinnast üks kord nädalas pühapäeviti, tagasilend toimub reedeti. Täpsemalt soovitas Kallas küsida tagasipöördumise põhjuseid lennufirmalt. 

Transaviabaltika esindaja Rene Must rääkis, et Savonlinna lennuväli on ainus Soome idaosas, kus puudub alternatiivne navigatsioonivõimalus ning lennujuhtimine piirdub AFISe ehk lennuvälja infoteenusega. Miks GPS-sidega on probleeme ja millal need lahenevad, ei osanud Must öelda. 

Tallinn-Savonlinna liinil lennatakse põhjusel, et Transaviabaltika on juba alates 2021. aasta oktoobrist lennanud liinil Savonlinna-Helsinki-Savonlinna, kuid lennukit käiakse hooldamas Tallinnas. Seetõttu müüakse pileteid ka sellele liinile.

Järgmine katse Savonlinna lennata on 13. märtsil.

Pileteid huvitavale liinile saab broneerida Transaviabaltika kodulehel
Pileteid huvitavale liinile saab broneerida Transaviabaltika kodulehel Foto: Kuvatõmmis SLL lehelt

Loe rohkem reisilugusid lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles