Finnair soovitab Aasia reisile nüüd oma snäkikott kaasa võtta

reis.postimees.ee
Copy
Veebruari viimasel päeval lendas Finnairi Airbus Taist Soome üle Siinai poolsaare.
Veebruari viimasel päeval lendas Finnairi Airbus Taist Soome üle Siinai poolsaare. Foto: Kuvatõmmis Flightradari lehelt

Mõned Aasia lennud kestavad üle 3 tunni kauem kui tavaline.

Soome lennukompanii  Finnair, kelle ärimudel rajanes suuresti üle Venemaa viivatel Aasia lendudel, on sunnitud lendama osasid liine suure kaarega. Seetõttu on lennuaeg näiteks Tai ja Euroopa vahelisel suunal pikenenud umbes kolme tunni võrra. Kui üldreeglina lennatakse nüüd üle Pakistani ja India, siis 28. veebruaril sooviti vältida ka Pakistani õhuruumi ja seega viis marsruut Taist Soome suisa üle Egiptuse. Lennuaeg oli 13 tundi ja 44 minutit, päev varem, mil lennati üle Venemaa ja Kasahstani, aga vaid 10 tundi ja 31 minutit. Üle Egiptuse viis riivamisi ka 2. märtsil toimunud otselend AY 154 Arlandast Phuketile, kuid see pole reegel: 4. märtsil lennati otsemat liini läbi Iraani õhuruumi.

Finnair lendab Tai kõrval Helsingist ka Singapuri, lennud Tokyosse taastuvad 8. märtsist. Need võivad Soome reisiuudiste veebilehele Matkaviikko kinnitusel mööduda Venemaast ka põhja poolt ehk üle Põhja-Jäämere. Uued lennupäevad Jaapanisse on teisipäev, neljapäev, reede ja laupäev ning tagasilend toimub päev hiljem. 

Seoses pikenenud lennuaegadega Aasia suunal on Finnair soovitanud reisijail võtta lennukisse kaasa ka oma suupoolist. 

Toitlustus on jäänud tavalise lennuaja jaoks mõelduks, seega soovitatakse reisijail kaasa võtta ka oma hingepidet.
Toitlustus on jäänud tavalise lennuaja jaoks mõelduks, seega soovitatakse reisijail kaasa võtta ka oma hingepidet. Foto: Kuvatõmmis Finnairi kodulehelt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles