Ukraina sõjapõgenikele on valmis öömaja andma 47 Eesti majutuskohta

reis.postimees.ee
Copy
Sõja eest põgenejad jõuavad Eestisse pika maismaateekonna järel läbi Poola. Pildil ajutine pagulaskeskus Lublinis.
Sõja eest põgenejad jõuavad Eestisse pika maismaateekonna järel läbi Poola. Pildil ajutine pagulaskeskus Lublinis. Foto: Kaido Veski/Ypsilon

Sotsiaalkindlustusameti juht Indrek Holst lausus tänasel sõjapõgenike teemalisel pressikonverentsil, et Ukrainast pageda suutnute majutamiseks tehtud raamhankes on osalema registreerunud 47 majutuskohta erinevatest Eesti regioonidest.

Teadaolevalt on kuni kakskümmend voodikohta olnud valmis eraldama ka vähemalt üks viie tärni hotell, mille omanik ei soovinud olla küll artiklis nimetatud, sest ütles end mitte soovivat kujundada teiste häda enda PR-projektiks. 

Sotsiaalkindlustusameti kommunikatsioonispetsialist Mona Sõukand ei tahtnud öelda, kus on peavarju saanud juba Eestisse saabunud pagulased, põhjendades seda inimeste šokiseisundiga. Ka ei olnud võimalik avaldada Eestisse juba jõudnud sõjapõgenike arvu ega oletada nädala jooksul saabuda võivate arvu.

Sõukand ei saanud ka täpsustada, kas majutuse eest makstakse ja kes seda teeb. Hotelliringkondadest on antud siiski mõista väljakujunenud arusaamast, et riiklikest või rahvusvahelistest vahenditest kompenseeritakse majutuse kulu teatud osas, kuid ilmselt mitte tavaliste hinnakirjade ulatuses. «See ei ole peamine. Tähtis on inimesi aidata,» rõhutas üks anonüümseks jääda soovinud hotelliomanik. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles