KOŠMAARNE RINGREIS Odavlennufirma solgutas reisijaid pool ööpäeva mööda lennujaamasid

Copy
Norwegian Airi Boeing 737-800
Norwegian Airi Boeing 737-800 Foto: INTS KALNINS/REUTERS
  • Norwegiani lennuk ei suutnud Londonis maanduda ja naasis Soome läbi Taani

Odavlennuliin Norwegian lennutas inimesed Londoni kohale, hoidis neid tundide kaupa lennukis kinni ja tõi kurnatult lõpuks Soome tagasi. 

Soome ajaleht Ilta Sanomat avaldas artikli 18. veebruari hommikul Norwegianiga Helsingist Londonisse lennata lootnud umbes 160-170 reisija jubedatest kogemustest.

Nimelt ei suutnud lennuk Londonis möllanud tormi Eunice tõttu maanduda ja pärast kahte ebaõnnestunud katset võttis kapten suuna uuele lennujaamale, milleks osutus umbes kahe lennutunni kaugusel olev Kopenhaagen.

Taanis hoiti ägeda turbulentsi tõttu palju kannatanud reisijaid tunde lennukis ning meeskond ei pakkunud selle aja jooksul väidetavalt neile tilkagi vett, isegi mitte lastele.

Info, mida reisijaile anti, oli ajalehele infot jaganud reisija Darren Trofimczuki sõnul aga ebaselge, näiteks kõneldi algul, et 41 reisijat võivad lennukist väljuda ja saada broneeritud ümber lendudele Taanist Kopenhaagenisse, 30 peavad reisima sihtkohta läbi Stockholmi ning ülejäänud viiakse tgasi Soome, kust nad saavad Londonisse alles pühapäeval ehk 20. veebruaril. 

Mõne aja pärast teatati, et Taani kaudu broneeritakse ümber vaid 25 kundet ja ülejäänud on sunnitud Soome tagasi sõitma. Osa reisijaid hakkas kannatama paanika all, kuid lennukist lubati nad välja alles siis, kui reisijad olid helistanud Taani politseisse ja lennufirma esindajad olid teatanud, et salongist lahkudes ei kanna lennukompanii mingit vastutust nende edasise käekäigu eest. 

Paljud reisijad olid kogemusega väga rahulolematud.
Paljud reisijad olid kogemusega väga rahulolematud. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Twitteris juhtunut kajastanud Natalia Golysheva Deisi väitel said Kopenhaagenis maha läinud reisijad sealjuures hea kohtlemise osaliseks, majutati hotelli ja broneeriti ruttu teistele lendudele Londonisse, Soome tagasivedamise valinud kliendid saabusid uuesti Helsingisse aga peaaegu kümme tundi pärast starti ja pidid siis ootama veel pooleteist tundi oma pagasit.

Mõned Soome tagasi viidud reisijad said uue lennu juba järgmise päeva hommikuks, teised pidid Golysheva Deisi poolt sotsiaalmeediasse tehtud postituse kohaselt ootama Londonisse saamise võimalust aga kaks päeva lennujaama lähedases majutusasutuses. 

Kell 9 reede hommikul alanud ja kolm tundi kestma pidanud lend rikkus paljudel ära terve nädalavahetuse.
Kell 9 reede hommikul alanud ja kolm tundi kestma pidanud lend rikkus paljudel ära terve nädalavahetuse. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Norwegiani esindaja Silje Glorvigen ütles ajalehele Ilta Sanomat, et lennufirma esimene valik olnuks lennata Londonist kohe tagasi Helsingisse, kuid seoses maandumiskatsete käigus kaotatud kütusega polnud see enam võimalik.

Glorvigen väidab, et kõigile lennul olnuile pakuti võimalust broneerida oma reis lisakuluta ümber teiste lennufirmade lendudele. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Tagasi üles