Kaks väga eksootilist (ja erinevat) Aasia maad tegid veel piirid lahti

reis.postimees.ee
Copy
Sulgedega ehitud Papua Uus-Guinea tantsija.
Sulgedega ehitud Papua Uus-Guinea tantsija. Foto: Reuters

Ulaanbaatarit ja Port Moresbyt eraldavad teineteisest peaaegu 7500 kilomeetrit. Üks on aga ühine: veebruari keskpaigast on turistid jälle oodatud.

Alates 14. veebruarist on turistidel võimalik karantiinivabalt siseneda Mongooliasse (Eesti kodanikel on selleks vaja viisat, mida välisministeeriumi andmeil saab taotleda ka Evisa internetilehelt). Nõutav on vaktsineeritus kahe doosiga ja 72 tundi või vähem vana negatiivne PCR-test. Neil, kes on koroonaviirust põdenud viimase nelja kuu sees, võib PCR-test Amicus Mongolia veebilehe väitel olla ka positiivne. Oluline on arvestada, et märtsi lõpuni pääsevad riiki vaid lennureisijad: Turkish Airlinesil on lennud Ulaanbaatarisse näiteks Istanbulist, MIATil aga Frankfurdist.

Karantiinivabalt on nüüd võimalik siseneda ka Paapua Uus-Guineasse, kuid nõudmisteks on 72 reisieelse tunni sees tehtud negatiivse PCR-testi kõrval ka test saabudes ning täisvaktsineeritus (mis enam kui kuue kuu taguse teise vaktsiinidoosi puhul nõuab Paapua Uus-Guineas ka tõhustusdoosi saamist). Saabudes positiivse tulemuse andjad hoitakse kinni seitse päeva. Paapua Uus-Guinea laseb ka riigist välja vaid negatiivse testi alusel. Põhjalikumalt võib reeglitega ning Paapua Uus-Guinea koroonapoliitikaga tutvuda siin. Wikipedia andmeil  on Euroopa Liidu kodanikel Paapua Uus-Guinea viisat saada Port Moresbysse või Tokuasse saabudes. Eesti välisministeeriumi Reisi Targalt leht ei tea seda kinnitada ning soovitab lisainfot küsida Paapua Uus-Guinea saatkonnast, millistest lähim asub Brüsselis. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles