Indoneesia lühendas karantiini kolmele päevale

reis.postimees.ee
Copy
Indoneesia Sulawesi saarel elav tuttmakaak rõõmustab koroonaeelsel ajal endast turisti kaameraga tehtud selfie üle. Peagi muutub Indoneesia floora ja faunaga kohtuma minemine taas lihtsamaks.
Indoneesia Sulawesi saarel elav tuttmakaak rõõmustab koroonaeelsel ajal endast turisti kaameraga tehtud selfie üle. Peagi muutub Indoneesia floora ja faunaga kohtuma minemine taas lihtsamaks. Foto: Tuttmakaak / Wikimedia Commons

Sarnaselt paljudele Aasia maadele väga ettevaatlikult oma piire avavas Indoneesias on nüüd jõutud seisukohale, et tõhustusdoosi saanud reisijad võivad saabumisjärgses karantiinis olla vaid kolm päeva, teatab Indoneesia uudisteportaal Detik.

Kui kolmanda päeva hommikul tehtud test osutub negatiivseks, on turistil võimalik meeldivamate aktiviteetidega alustada, kuigi riigi merendus- ja investeeringuteminister Luhut Binsar Panjaitan meenutas, et soovituslik on teha test ka viiendal päeval ning võimalikust positiivsest tulemusest tervishoiutöötajatele raporteerida.

Karantiini pikkus on Indoneesias palju kõikunud (näiteks on kasutatud ka neljateistkümne, seitsme ja viie päeva pikkust isolatsiooniaega). Nüüd antakse lootust, et aprillist suudetakse karantiinimeetmetest üldse loobuda.

Sarnaselt Eestile usub ka Indoneesia, et reisijaid on mõistlik mõneks ajaks teistest eraldusse panna. Aprillist tahetakse sellest siiski loobuda.
Sarnaselt Eestile usub ka Indoneesia, et reisijaid on mõistlik mõneks ajaks teistest eraldusse panna. Aprillist tahetakse sellest siiski loobuda. Foto: Kuvatõmmis Health Detik lehelt

Seevastu naabermaa Malaisia, mille ​​riiklik taastamisnõukogu (NRC) andis riigi valitsusele hiljuti soovituse avada see turistide jaoks uuesti 1. märtsist 2022,  ei tõtta peaminister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sõnul meetmeid maha võtma, sest piiride avamine vajavat eelnevat täiendavaid uuringuid mitmest aspektist. 

Malaisia paistab ilma välisturistideta päris hästi hakkama saavat: riigi turismi-, kunsti- ja kultuuriminister Datuk Seri Nancy Shukri kinnitusel on näiteks Langkawi reisimulliprojektis (mullid avati siseriiklikele saabujatele 16. septembril ja novembris rahvusvaheliste reisijate jaoks) oli aasta lõpuks kasutanud üle 720 000 sisemaise reisija, sellal kui välismaalasi oli 9. veebruariks saabunud vaid veidi üle 4000. 

Malaisia turismi-, kunsti- ja kultuuriminister Datuk Seri Nancy Shukri ei kiirusta riiki turismile ristseliti lahti tegema
Malaisia turismi-, kunsti- ja kultuuriminister Datuk Seri Nancy Shukri ei kiirusta riiki turismile ristseliti lahti tegema Foto: Kuvatõmmis The Malaysian Reserve lehlt

Langkawi reisimulli tingimustest võib pikemalt lugeda siit. Tavapäraste nõuete (vaktsineerimised-testimised) kõrval väärib tähelepanu, et turiste tahetakse PCR-testida ka Langkawilt lahkudes ning reisipakett peab olema koostatud Malaisias akrediteeritud reisikorraldaja poolt. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles