Vietnamisse saab taas reisida alates märtsi keskpaigast

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Vietnam.
Vietnam. Foto: Shutterstock

Vietnami piirid on turistidele lukus olnud alates märtsist 2020 ehk pea kaks aastat, kuid peagi saab sinna jälle reisida

Alates novembrist 2021 on küll eripakettidega mõnda Vietnami piirkonda reise korraldatud, kuid sedaviisi saabunud 8500 turistist on vähemalt pooled olnud välismaal elavad vietnamlased, kes kasutasid võimalust külastada Vietnamis elavaid sugulasi ja teised kaebavad liiga piiratud liikumisvõimaluste üle, kirjutab trip.ee.

Veebruari alguses hakkasid levima jutud, et Vietnam plaanib peagi taas piirid, kuid info jäi väga üldsõnaliseks. Nüüd on asjad veidi selgemaks saanud.

Teadaolevad Vietnamisse sisenemise reeglid:

  • Vietnami õhu-, maa- ja merepiir avatakse alates 15. märtsist. See on mitu kuud varem, kui esialgselt mai lõppu kavandatud avamine. Võib arvata, et otsust aitas vormistada raha hääl – 2019. aastal tõi turism Vietnamis sisse üle 28 miljardi euro.
  • Vietnami e-viisasid saab jälle hakata taotlema märtsi keskel. Tundub, et hind endiselt 25 USD.
  • Kõikidel üle 12 aastastel reisijatel on vajalik vaktsineerimistõend või Covid-19 läbipõdemise tõend. Vaktsineerimise teisest doosist või paranemisest ei tohi olla möödas rohkem, kui 6 kuud.
  • Negatiivse PCR-testi tõend, mis on tehtud mitte varem kui 72 tundi enne sisenemist või antigeeni kiirtesti tõend, mis on tehtud 24 tundi enne saabumist.
  • Saabudes tuleb teha antigeeni kiirtest. Võimalik, et lennufirmade palvel see nõue mingil hetkel kaotatakse, sest reisieelselt on vaja testida nagunii.
  • Karantiininõuded saabudes on ebaselged. Infot on nii 24 tunni kui 3-päevase nõude kohta. Küll aga peab broneeritud hotell vastama täiendavatele nõuetele või saadetakse karantiinihotelli.
  • Covid kattega reisikindlustus, mida kärbiti algse 50 000 USD pealt 20 000 USD peale.
  • Vietnamisse sisenedes peavad reisijad installima ja kasutama tervisedeklaratsiooni (PC-COVID) rakendust, mis nõuab enesekontrolli terviseteabe sisestamist 14 päeva jooksul.

Lennud Vietnamisse

Piiride avamine, kuigi esialgu keeruliselt, on kahtlemata teretulnud, aga kuidagi tuleb sinna Vietnamisse ju ka saada. Alates 15. veebruarist 2022 on lennuühendused teiste riikidega jälle lubatud, kuid esialgu ühendusi napib. Tänu piiride avamisele peaks lähikuudel olukord paranema, aga enne suve teist poolt vast reisi ei planeeriks. Kes Kagu-Aasias seiklemas, neil kindlasti lihtsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles