Rootsi kaotab enamiku koroonapiirangutest

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rootsi valitsus on otsustanud alustada etapiviisilist loobumist siseriiklikest koroonapiirangutest. Enamik piiranguid kaotatakse alates 9. veebruarist 2022, piirangute täielikku kaotamist oodatakse alates 1. aprillist, kirjutab trip.ee.

Alates 9. veebruarist ei nõuta söögikohtades, kaubanduskeskustes ja avalikel üritustel enam koroonapassi, kaotatakse ka nõuded inimeste hajutatusele.

  • Avalike ürituste osalejate arvu piirangu ja sotsiaalse distantsi nõude kaotamine, sissepääsul ei nõuta vaktsineerimistunnistusi.
  • Söögi- ja joogikohad: grupi maksimaalse suuruse, sotsiaalse distantsi nõuete ja kohustusliku sulgemise aja kaotamine.
  • Messid: osalejate piirarvude, minimaalse ruutmeetri suuruse ühe inimese kohta ja vaktsineerimistunnistuse nõude sissepääsul kaotamine.
  • Kaubanduskeskused ning kultuuri- ja vaba aja veetmise kohad: minimaalsete ruutmeetrite kaotamine inimese kohta.
  • Kaugliinide ühistransport: kaotatakse nõue, et kõik reisijad peavad istuma ja kandma näomaski, kui ei ole võimalik säilitada ohutuid vahemaid.

Rootsi on seega liikumas Taaniga samas suunas, mis kaotas alates 1. veebruarist kõik koroonapiirangud ja avalikes kohtades pole enam riiklikku maskikandmise ja koroonapassi esitamise kohustust (kuigi ettevõtetele on jäetud õigus seda nõuda).

Rootsi reisimiseks on vähemalt 28. veebruarini 2022 vajalik esitada kas vaktsineerimistõend, viimase 72 h jooksul tehtud negatiivne test või tõend Covid-19 läbipõdemise kohta viimase 6 kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles