TERE, INDONEESIA Balile saamine on 4. veebruarist teoreetiliselt taas võimalik

reis.postimees.ee
Copy
Esimese hooga avaneb Indoneesias Bali saar, kuid küllap saab peagi ka Komodo saarele varaanidele külla sõita.
Esimese hooga avaneb Indoneesias Bali saar, kuid küllap saab peagi ka Komodo saarele varaanidele külla sõita. Foto: Shutterstock

Kui kuni 4. veebruarini said Balile reisida vaid teatud riikide (näiteks India, Hiina ja Rootsi) kodanikud, siis reedest peaks Hindustan Timesi kinnitusel populaarsele saarele olema võimalik sõita kõigil, kes viisa tehtud saavad ja vaktsineeritud on.

Indoneesia on lühendatud ka karantiiniperioodi, mis spetsiaalsetes hotellides veeta tuleb: see on nüüd 5 ööpäeva topeltvaktsineerituile ja 7 ööpäeva ühe doosiga poogituile.

Uued reeglid Balile sisenemiseks
Uued reeglid Balile sisenemiseks Foto: Kuvatõmmis Peta Sebaran | Covid19.go.id kodulehelt

Neljandal (või kuuendal) päeval pärast Balile saabumist tuleb teha uus PCR-test, mis on täienduseks kuni 48 tundi enne reisi algust tehtule. Lisaks peab olema ette näidata koroonakattega kindlustus vähemasti 25000 dollarile. Tõsisemalt võib reisiplaane torpedeerida B211 viisa olemasolu nõue (pandeemiaeelsel ajal said Eesti kodanikud  Indoneesiasse siseneda sootuks ilma viisata, kuid hetkeseisuga ei paista see olevat võimalik) ning vajadus siseneda riiki Bali kaudu. Praegu ühtegi rahvusvahelist lendu otse Balile aga ei saabu.

Kuni 60 päeva kehtivat ja kohapeal pikendatavat B211 viisat on Eesti kodanikel võimalik nõuelda Indoneesia saatkonnast Helsingis. Viisa maksab 50 eurot, eeldab pangakonto väljavõtet ning teatud juhtudel ka näiteks küllakutse olemasolu. On ebaselge, kas viisat väljastataks ka pelgalt edasi-tagasi lennukipiletite ettenäitamisel.

Eesti välisministeerium ei olnud 2. veebruariks Reisi Targalt keskkonnas Indoneesiasse sisenemise reegleid veel uuendanud.
Eesti välisministeerium ei olnud 2. veebruariks Reisi Targalt keskkonnas Indoneesiasse sisenemise reegleid veel uuendanud. Foto: Kuvatõmmis Eesti välisministeeriumi kodulehelt
Viisa saamiseks on hädavajalik ette näidata ka pangakonto seis.
Viisa saamiseks on hädavajalik ette näidata ka pangakonto seis. Foto: Kuvatõmmis Indoneesia saatkonna kodulehelt

Rahvusvahelised lennud Balile  peaksid taastuma 16. veebruarist, mil saarele hakkab lendama Singapore Airlines. 2. märtsist on graafikus ka Turkish Airlinesi lennud Istanbulist, 1. märtsist Malaysian Airlinesi ja Malindo Airi lennud Kuala Lumpurist ja 1. aprillist Emiratesi lennud Dubaist. 

Võiks arvata, et turiste praegu Balil ei ole, kuid see on eksiarvamus: Bali ajalehe Bali Sun andmeil tõmbasid päästeteenistused veebruari algul 20 meetrit sügavast jäärakust välja venelasest turisti, kes  napsitanud peaga urineerimispaika otsides sinna kukkunud oli. Vene kodanik pääses vahejuhtumist peaaegu vigastusteta.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Balil aega veetnud venelase puhkus saab kuristikku kukkumisest hoolimata jätkuda.
Balil aega veetnud venelase puhkus saab kuristikku kukkumisest hoolimata jätkuda. Foto: Kuvatõmmis Bali Sun sotsiaalmeediakontolt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles