Ethiopian Airlinesi töötajad pagevad oma firma lennukites «jänestena»

Reisile.ee
Copy
Ethiopian Airlines on Aafrika suurim lennufirma. Fotol on näha lennuettevõtte Boeing 787 lennukite vanamoelist äriklassi.
Ethiopian Airlines on Aafrika suurim lennufirma. Fotol on näha lennuettevõtte Boeing 787 lennukite vanamoelist äriklassi. Foto: Jjm2311 / Wikimedia Commons

Etioopias vallandunud tõsine kriis on pannud mõnedki Etiophian Airlinesi töötajad kasutama oma tööandja lennukeid meeleheitlikeks katseteks riigist pageda.

CNNi andmeil peitsid kaks lennufirma noort  tehnikut, kelle nimedeks  Yohannes ja Gebremeskel, end detsembris Brüsselisse lendava Airbus 350 pagasiruumi lillede vahele ning elasid külmadest oludest hoolimata õhusõidu ka üle. Kaks teist lennufirma töötajat olid aga varjupaiga leidnud Washington DCsse suunduva Boeing 777 lae all, kus veetsid kogu pika lennu, sest õhusõiduk tegi tee peal vahemaandumisi Nigeerias ja Iirimaal. Kokku on CNNi andmeil oma positsiooni ära kasutades õnnestunud välismaale pageda kuueteistkümnel lennufirma töötajal.

Etiophian Airlines on Star Alliance liige. Eestile lähim lennujaam, kuhu lennufirma lendab, on Stockholm. Sealt teenindatakse neljal korral nädalas eraldi ka jätkulendu Oslosse, mis pakub lennuhuvilistele võimalust kogeda Etioopia külalislahkust Euroopast lahkumata. Ühe suuna piletihind viidatud marsruudil algab 48 eurost.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles