VALTTERI ⟩ Helsingis valmistutakse erakordseks lumetormiks

Reisile.ee
Copy
Soome sünoptikute andmeil on lähenev madalrõhkkond senise talve kõige võimsam.
Soome sünoptikute andmeil on lähenev madalrõhkkond senise talve kõige võimsam. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Soome on oodata talve tugevaimat lumetormi Valtteri.

Helsingi piirkonnas peaks torm vallanduma õhtupoolikul ning tuuleiilid kiirusega 20 meetrit sekundis koos paksu lumesajuga võivad nähtavuse muuta väga halvaks, kirjutab Helsingin Sanomat.

Lund oodatakse juurde sadavat ka pühapäeval ning kokku võib seda langeda kuni 40 sentimeetrit. Taolise lumekoguse väljavedu võib linnast võtta nädalaid.

Iltalehti andmetel on pühapäeva hommikul madalrõhkkonna keskus Hiiumaa ja Saaremaa kohal. Tallinki pressiesindaja sõnul on võimalik, et öösel võivad ära jääda Soome ja Rootsi vahel liikuvate laevade peatused Ahvenamaal, kuid muid laevu oodatakse püsivat siiski sõiduplaanis.

Ilmastikuolud võivad mõjutada ka lende, kuid massiivseid tühistamisi toimunud ei ole. Vantaa lennujaama andmetel oli artikli avaldamise seisuga tühistatud vaid kaks lendu: kell 17 väljuma pidanud Finnairi lend New Yorki ja pühapäeva hommikul kell 5.30 graafikus olnud airBalticu lend Riiga.

Tallinna lennujaama poolt ennelõunaks avaldatud info kohaselt jääb ära laupäeva õhtul kell 19.45 väljuma pidanud airBalticu lend Vilniusesse.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles