SINNA JA TAGASI ⟩ Mida teha, et külastaja naaseks

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Magnetribaga uksekaardid on pea kõigis hotellides traditsioonilised võtmed asendanud. FOTO: Erakogu
Magnetribaga uksekaardid on pea kõigis hotellides traditsioonilised võtmed asendanud. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Neli aastat tagasi, 2018. aastal ootas maailmas külastajaid igal ööl umbes 17 miljonit hotellituba. Nii väidab veebileht Statista, kuid kindlasti on välja pakutud teisigi arve. Mõne allika andmeil on maailmas hotelle veidi alla 185 000, teise hinnangul 700 000 ligi. Kindel on, et neist paljudel ei lähe praegu hästi ning pärast pandeemiat jäävad suletuks mõnedki uksed. Uued õhinal hotellindusse sisenejad näevad selles aga oma võimalust.

Head muljet jätta on tegelikult lihtne ning kahtlemata on esmatähtis see, et tuba oleks puhas. Vähemasti voodi. Olen valmis võtma selle peale lahjemat sorti mürki, et kõikvõimalikud rasked kirjust kangast päevatekid ja ilupadjad, millega mõnigi hotell voodeid dekoreerida armastab, näevad pesumasinat või keemilist puhastust vähem kui põhjapõdrad detsembripäikest.

Puhtuse standardiks on valged tekikotid ja padjapüürid, padjad-tekid nende sees ei tohiks aga olla nirakad. Vahel laevaga sõites – ja eks ole laevgi ujuv hotell – olen hämmeldusega vaadanud niitsakaid patju, mida tuleb pea alla panemiseks korjata eri koidest kokku kaks või kolm. Kes sellest võidab?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles