Aasia üks kõige saarerikkamaid riike avaneb taas turismile

Reisile.ee
Copy
Sealihavorstid turuletis.
Sealihavorstid turuletis. Foto: JAY DIRECTO/AFP
  • Maaletulek on võimalik vaktsineerituile ja reisieelse testiga

Millises katoliiklikus Aasia riigis on üle 7000 saare ja 100 vulkaani ning palju eksootilisi puuvilju ja lauluhimu? Õige vastus on Filipiinid. Ja alates 10. veebruarist saab sinna taas minna.

Ka Eesti kuulub pooleteistsaja riigi hulka, mille kodanikud veebruari teises pooles Filipiinidele siseneda saavad, kuid seda siiski vaid eeldusel, et olemas on vaktsineerimistunnistus ja et negatiivne PCR-test on tehtud 48 tunni sees enne riiki saabumist.

Karantiini jääma ei pea, kuid reisijail palutakse 7 päeva jälgida oma tervist ning nähtude ilmnemisel neist teada anda.

Tervist võib muidugi olla mõistlik jälgida kauemgi, sest kaks aastat rangelt piire sulgenud Filipiinidel on Omikron toonud kaasa tugeva nakatumislaine ning seda on öeldud välja ka põhjusena, miks turismi enam kauem mõtet suretada pole. 

Foto: Kuvatõmmis IATF kodulehelt

Filipiinidele minnes on hea teada, et maskikohustus kehtib avalikes kohtades, teatud olukordades nõutakse ka näo plastikkatet ja võimalikud on teisedki huvitavad reeglid, millega tasub end kurssi viia Filipiinide Terviseameti DOH lehel (saareriigi president Duterte on lubanud Reutersi teateil mittevaktsineeritud filipiinlased näiteks heita vangi või teha neile ivermektiinisüste). Testide tegemine Filipiinidel (mis võib olla nõutud tagasilennuks) võib olla aga keerukas. 

Kuid kui tulla tagasi saarte arvu juurde, siis kõige saareküllaseim riik Aasias on hoopis Indoneesia enam kui 17 000 saarega. Maailma hoiab saarerikkuse esikohta enda käes Rootsi (saari 221 800) ning hõbemedal kuulub meie põhjanaaber Soomele, kel ette näidata 188 000 saart.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles