LUMEMÖLL ⟩ Liiklus Istanbuli lennujaamas on jätkuvalt sisuliselt seiskunud

Reisile.ee
Copy
Lumi on Istanbuli erandlik sündmus ja lennugraafik on segi paisatud. Muuhulgas kukkus lumekoorma tõttu sisse lennujaama ühe kaubaterminali katus.
Lumi on Istanbuli erandlik sündmus ja lennugraafik on segi paisatud. Muuhulgas kukkus lumekoorma tõttu sisse lennujaama ühe kaubaterminali katus. Foto: Kuvatõmmis Istanbuli lennujaama kodulehelt.
  • Üksikud lennukid on siiski suutnud teele asuda
  • Ära jäi ka Istanbuli-Tallinna reis

Türgit nädala algul tabanud lumesadu on Istanbuli lennujaama halvanud.

Kuni 41 sentimeetri paksune lumekiht on Istanbuli lennujaamas põhjustanud kaose ning peaaegu kõik lennud on ka ööl vastu kolmapäeva tühistatud. Siiski on üksikud lennud suutnud startida, näiteks väljus teisipäeval kell 20.24 kohaliku aja järgi Turkish Airlinesi lend Houstonisse, mis oleks lennuplaani kohaselt pidanud minema välja kell 14.30.

Üksikud lennukid on saanud liikuma.
Üksikud lennukid on saanud liikuma. Foto: Kuvatõmmis Istanbuli lennujaama kodulehelt.

Enamus lende on siiski annuleeritud. Tühistatud oli ka Turkish Airlinesi teisipäevane lend Istanbul-Tallinn-Istanbul, kuid neljapäevane on praeguse seisuga sõiduplaanis. 

Lennuliikluse normaliseerumine pärast taolist erandolukorda võib võtta päevi.

Lennujaam kinnitab sotsiaalmeedias, et on jaganud segipaisatud plaanidega reisijaile välja 3600 tekki ja 27 500 söögikarpi. Samas on mõned reisijad kurtnud, et neile pole antud isegi pudelit vett.

Foto: Kuvatõmmis Istanbuli lennujaama sotsiaalmeediakontolt.

Türgit tabanud lumetormi kohta võib pikemalt lugeda siit. Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles