RASKE HOTELLIÄRI ⟩ Soome veteranpoliitiku Pärnu hotell ei taha kaubaks minna

Reisile.ee
Copy
Pärnu ranna rajoonis asuv Inge villa.
Pärnu ranna rajoonis asuv Inge villa. Foto: Mailiis Ollino

​Soome ajaleht Iltalehti kirjutab, et endine Soome välisminister Paavo Väyrynen müüb juba kaks aastat Pärnus asuvat hotelli Inge Villa.

2015. aastal Pärnus hotelliärisse sisenenud veteranpoliitik plaanis hakata hotelli kasutama reisisihina Soomes sotsiaalhoolekannet vajavatele noortele ja lastele, kuid äri ei läinud käima päris oodatud moel.

Iltalehti andmeil oli hotelli haldaja Vuokko & Paavo käive 2020. aastal vaid 8000 eurot, 2019. aastal aga ligi 45 000 eurot. 2019. aastal pani Väyrynen suurt eramaja meenutava 11 toaga hotelli ka müüki.

Iltalehti hinnangul on hotelliäri Pärnus raske, kuna turule on tulnud uusi hotelle ja hinnasurve suur. Ka asuvat Inge Villa kesklinnast veidike kaugel. Ajalehe andmeil ostis Väyrynen elektriküttega maja 480 000 euroga ning praegu on soovitud müügihinnaks 570 000 eurot. Kuulutus on leitav ka KV.ee kinnisvaraportaalist.

Eesti iseseisvumise ajal oli Väyrynen Soome välisminister, kuid suhtus meie toonastesse püüdlustesse pigem ettevaatlikult. Soome Euroopa Liiduga liitumise ajal oli Väyrynen euroskeptik. 2011. aastal avaldas ta arvamust, et Eesti ja Soome võiks eurotsoonist lahkuda ja võtta kasutusele oma raha.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles