KOBARNAKATUMINE ⟩ Esimese lennuga tuli Covid-19 ka Kiribatile: üle poole reisijaist positiivsed

Reisile.ee
Copy
Kiribati idüll
Kiribati idüll Foto: MICHAEL J. FIELD/AFP/Scanpix
  • Tilluke saareriik alustas lukustamisega

Peaaegu kogu pandeemia koroonavaba olnud Kiribatile jõudis koos lennukiga Fidžilt ka koroonaviirus.

Lend Fidžilt oli esimene, mis maandus Kiribatil pärast kümme kuud kestnud piiride suletuna hoidmist. Õhusõidukis olnud 54 reisijast kandis koroonaviirust 36.

Ajalehe The Guardian teatel paigutati kõik positiivsed karantiini ja paranevad hästi, BBC andmeil olid kõik reisijad ka täielikult vaktsineeritud. Müstilisust lisab, et kõik reisijad olid enne lendu testitud negatiivseks ja Guardiani andmeil veetnud ka kaks nädalat reisieelses karantiinis.

Kiribati asub keset Vaikset ookeani.
Kiribati asub keset Vaikset ookeani. Foto: Google Maps

Juba jõudis aga nakatuda kolm karantiinikeskuse valvurit ning ka üks inimene väljaspool keskust. Vastumeetmena alustas Kiribati oma esimese lockdown'iga: kohtumised on keelatud ja inimesi innustatakse jääma koju. 

Maailma üks isoleeritumaid riike on koduks umbes 120 000 inimesele ja asub 4500 kilomeetri kaugusel Sydneyst ja 8000 kilomeetri kaugusel Los Angelesest.  

Kiribatil oli kuni Fidži lennuki saabumiseni registreeritud vaid kaks koroonajuhtumit ning riiki loeti ametlikult «Covid-19 vabaks».

Eesti ja Kiribati alustasid diplomaatilisi suhteid 2014. aastal. Kuni 2019. aastani oli Kiribati üks väheseid Taiwani diplomaatilisi tunnustajaid, kuid vahetas Taiwani liitlasena siis välja Hiina Rahvavabariigi vastu.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles