KÜSITAKSE PABEREID ⟩ Mõned Mehhiko osariigid muudavad koroonareegleid

Reisile.ee
Copy
Mehhiko on turismile avatud
Mehhiko on turismile avatud Foto: Karl Juhkami

Mehhikosse reisimine on läbi pandeemia olnud silmapaistvalt lihtne, nüüd hakkavad vähemasti mõned osariigid aga nõudma rohkem dokumente.

Kui Mehhikosse sisenemine ei eelda jätkuvalt ei vaktsineeritust ega isegi mitte negatiivse testi tegemist, siis populaarse turismimaa läänekaldal olev Jalisco osariik on nüüd reegleid muutnud ja nõuab, et avalike siseruumide (baarid, kasiinod, klubid jne) kasutaja oleks vaktsineeritud või näitaks ette vähem kui 48 tundi vana negatiivse koroonatesti, teatab väljaanne Travelpulse.

Ka Tlaxcala osariik on kehtestanud uusi reegleid ja nõuab lõppenud nädalast, et näiteks hotellides majutujad oleksid vaktsineeritud vähemasti ühe doosiga. Baja California osariik soovitab ettevõtetel aga küsida kundedelt vaktsiinitõendit või vähemasti viis päeva vana koroonatesti, kuid see pole muudetud kohustuslikuks. 

Sarnaselt muule maailmale kihutab ominkrontüvi tuulispasana ka läbi Mehhiko ning positiivseid teste on riigis tehtud nüüd rohkem kui kunagi varem: 16. jaanuari seisuga oli nädala keskmine 34 704.

Mehhikos elab umbes 130 miljonit inimest ning koroonameetmed on siiani seisnud peamiselt agaras maskikandmises (ka vabas õhus) ning kehatemperatuuri mõõtmise punktides. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles