TAEVALIKUD JA HARJUMATUD MAITSED Mehhiko avastamine kõhu kaudu

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Guadalajara restorani Birrieria Las 9 Esquinas ooteroad. 
Guadalajara restorani Birrieria Las 9 Esquinas ooteroad. Foto: Karl Juhkami

Tutvus toidukultuuriga iidsete indiaanitsivilisatsioonide kodumaal võib pakkuda nii taevalikku naudingut kui ka tekitada tülgastust.

Chilaquiles, huevos rancheros, machaca, discada, taco, burrito, pozole de pollo o guajolote, menudo, cochinita pibil, tamales, quesadilla, frijoles puercos, enchilada ja esquites – enne Mehhikosse reisimist panid mul eespool loetletud sõnadest peas tulukese põlema ainult taco, burrito, quesadilla ja enchilada. Pärast ühteteist Mehhikos veedetud päeva ei muutunud mu hispaania keel palju paremaks, küll olen targemaks saanud sealse toidukultuuri suhtes.

Toitu osatakse Mehhikos hinnata! Sest kuidas teisiti seletada, et minu hotelli ees iga päev jalgrattakärust saiakesi müünud Pedro – nii me ta omakeskis ristisime – iga paari minuti tagant mõnda klienti teenindas. Ning mõistagi oli samasugune Pedro iga tänavanurga peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles