HOTELLIPIDAMISE VALUD ⟩ Talveunes Pädaste elektriarve ulatus üle 8000 euro (4)

Reisile.ee
Copy
Pädaste mõis
Pädaste mõis Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Pädaste mõisa omanik Martin Breuer on avalikustanud Facebookis, et tema hotelli elektrikulude arve on enam kui kolmekordistunud: detsembris 2020 tuli maksta 2646 eurot, mullu aga 8157 eurot ühe kuu elektri eest.

Hotell on sealjuures hooajaliselt suletud ja külastajaid talvel vastu ei võta. Breuer täpsustab, et maja hoitakse leigena ehk 12 kraadi juures, kuna madalama temperatuuri puhul hakkaksid kannatama kunstiteosed ja mööbel ning tekkima hallitus. Breuer ütleb, et nad on juba paigaldanud 100 KW võimsusega päiksepaneelide pargi ja enam olukorda kuidagi oluliselt parandada ei saa. Ajaloolisi hooneid polevat muinsuskaitse reeglite tõttu võimalik ka oluliselt ümber ehitada, et saavutada seeläbi küttealast kokkuhoidu.

Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Breuer märgib, et taolise elektriarve puhul teenib riik täiendavad 919 eurot käibemaksuna, mis on hotellipidaja sõnul skandaalne arvestades seda, et riik keeldub pandeemias palju kannatanud hotelli- ja reisisektorit aitamast.

Tallinna restoranide nädala avamine raekojas. Martin Breuer ja Edgar Savisaar.
Tallinna restoranide nädala avamine raekojas. Martin Breuer ja Edgar Savisaar. Foto: Liis Treimann

Alates 1996. aastast Muhumaal mõisa pidanud Breuer on koos partner Imre Sooäärega 14. sajandisse ulatuva ajalooga Pädaste mõisa oluliselt renoveerinud ning saavutanud 24 isikupäraselt sisustatud toaga hotelli liikmelisuse Small Luxury Hotels kollektsioonis. Pädaste luksushotell ja -spaa on võitnud ka mitmeid auhindu.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles