INETU LUGU ⟩ Qatar Airways nõuab Airbusi käest üüratut kahjutasu

Reisile.ee
Copy
Tillukese maa kohta on Qatar Airways väga suur ja edukas lennufirma. Tavaliselt pälvitakse kiitust ning ootamatu kriitika viis kompanii nüüd meeleheitlike sammudeni.
Tillukese maa kohta on Qatar Airways väga suur ja edukas lennufirma. Tavaliselt pälvitakse kiitust ning ootamatu kriitika viis kompanii nüüd meeleheitlike sammudeni. Foto: Mercer MJ / Wikimedia Commons

​Lähis-Ida lennufirma Qatar Airways on alates augustist võtnud käigust maha 21 Airbus 350-900 pikamaalennukit, sest nende kerelt koorub maha värv ja paljastub all olev vasevõrk, teatab Business Insider. 

Sama probleemiga on olnud hädas teisedki Airbus 350 lennuki kasutajad, sealhulgas Finnair ja Lufthansa. Euroopa lennufirmad on värvi koorumises näinud siiski rohkem kosmeetilist probleemi. Qatar Airways nõuab Reutersi teateil Airbusilt 618 miljonit dollarit ja lisaks 4 miljonit iga päeva eest, mis lennukid maa peal seisma peavad. Airbus on teatanud, et eitab kategooriliselt süüd ning kinnitab, et lennuoperaatoreid on õpetatud, mismoodi kooruva värvi probleemiga toime tulla.

Wikipedia andmeil oli Qatar Airways esimene Airbus 350-900 kasutuselevõtja: lende alustati jaanuaris 2015. 283 reisijat mahutavaid Airbus 350-900 lennukeid on Qataril 26 ja tellitud on neid lisaks 15. Hiljem on Qatar tellinud 37  veelgi uuemat Airbus 350-1000 mudelit, olles sellelgi lennukitüübil esimene kasutuselevõtja ning suurim operaator.  Vähemasti Airbus 350-1000 õhusõidukeid Qatar Airways oma kodulehel kiidab, nimetades neid «tehnoloogiliselt kõige arenenumaks lennukiks maailmas».

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles