Brüsselis võltsitud PCR-testi sertifikaadi esitanud mees mõisteti aastaks vangi

Reisile.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kolmapäeval mõistis Brüsseli kohus karistused esimesele 16 reisijale, kes esitasid Brüsseli lennujaamas võltsitud tõendi negatiivse PCR testi kohta, vahendab Trip.ee.

Kõige karmim karistus ulatub 1 aastase vanglakaristuseni, kirjutab The Brussels Times. Tegemist on esimese grupiga 160 inimesest, kes koroonatesti võltsimissüüdistusega kohtu ette jõuavad.

Brüsseli lennujaamas on viimastel kuudel võltsitud PCR tõendi esitamisel kinni peetud 820 inimest. 80% neist nõustus kokkuleppemenetluse ja 750€ suuruse trahviga, ülejäänute puhul teeb otsuse kohus.

12 inimest otsustas kohtusse asja arutamisele mitte ilmuda. Neist 11-le mõisteti karistuseks 6 kuud vanglat ja 1600€ suurune trahv, ühe inimese vanglakaristust aga kahekordistati ühele aastale, sest negatiivse PCR testi tõendit esitades oli ta nakatunud.

Kuue kohtusse ilmunule määrati 6 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus ja 800€ suurune trahv. Kolmele inimesele anti valida 60 tunni ühiskondliku töö või aastase kriminaalhoolduse vahel.

Kohus põhjendas karistusi kohtualuste erakordselt iseka käitumisega. «Tegemist pole mitte ainult antisotsiaalse, vaid ka potentsiaalselt teiste inimeste elu ohustava käitumisega», märkis Brüsseli kohus. «Tegemist on inimestega, kes teadlikult ohustasid ühiskonda, asetades iseenda reisivabaduse kõrgemale ühiskondlikust huvist ja eriti igaühe õigusest elada. Kodanikele, kellele ei lähe korda oma kaaskodanike tervis, on ranged karistused ainus adekvaatne vastus, et nad oma tegude vastuvõetamatusest teadlikuks saaks».

Belgiasse reisides on üldiselt vaja täita vaid PLF (Passenger Locator Form), kuid osadest riikidest saabudes on lisaks vaja esitada ka negatiivse PCR testi sertifikaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles