EHMATAV KOGEMUS ⟩ Finnairi pikamaalennukis tekkinud tulekahjuhirmu põhjustas eksitus jäätõrjeaine kasutamisel

Reisile.ee
Copy
Reisijad filmisid ja pildistasid ehmatavat fenomeni. Taimaale jõudmise asemel tuli hädamaandumisele järgnenud öö veeta hotellides, kuhu Finnair oma kunded lõpuks majutas.
Reisijad filmisid ja pildistasid ehmatavat fenomeni. Taimaale jõudmise asemel tuli hädamaandumisele järgnenud öö veeta hotellides, kuhu Finnair oma kunded lõpuks majutas. Foto: Kuvatõmmis Twitter / Adrien Geneste

5. jaanuaril Helsingist Bangkoki teel olnud Finnairi Airbus 350-900 oli varsti peale õhkutõusu sunnitud Vantaa lennujaamas uuesti maanduma, sest reisijate kabiin täitus hallika uduga ning kostma hakkas mingi häireseadme piipitamist.

Iltalehti teateil tundsid paljud reisijad suitsulõhna, selgitusi anti vähe. Iltalehtiga kõnelenud reisija Antoni sõnul lapsed nutsid, soomlastest reisijad olid aga valdavalt vait või rääkisid vaikselt omavahel ja tegid pilte. Kogemus olnud hirmutav.

Veebilehel Aviation24.be teateil hakkas lennuk uuesti laskuma pärast umbes 4000 jala (1220 meetrit) kõrgusele jõudmist. Lõpuks maandus raskete kütusepaakidega lennuk Vantaas ning suure ülekaalu tõttu kuumenesid üle ka õhusõiduki pidurid.

Tänaseks on selgunud, et hallikas udu või aur, mis kabiini täitis, tulenes valesse kohta sattunud jääsulatusglükoolist. Finnairi kinnitusel on võetud ühendust jäätõrje eest vastutava koostööpartneriga, et taolisi intsidente rohkem ei juhtuks.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles