UUED MAKSUD Rikkad jäävad Maldiividel puhates nüüd veidike vaesemaks

Reisile.ee
Copy
Maldiividel on oht merevee tõusust tõsiselt kannatada saada. Esialgu on paradiislik saarestik aga maailma rikastele mõnusaks ajaveetmispaigaks.
Maldiividel on oht merevee tõusust tõsiselt kannatada saada. Esialgu on paradiislik saarestik aga maailma rikastele mõnusaks ajaveetmispaigaks. Foto: University of Plymouth / SWNS.COM/University of Plymouth / SWNS.CO

Enam kui tuhandest saarekesest koosnevad Maldiivid India ookeanis on armastatud puhkekohaks neile, kellele meele järgi palmid, valge liiv ja helesinine mereavarus. 

Odavaks sihtkohaks Maldiivid muidugi pole: näiteks sellistes hotellides nagu The St. Regis Maldives Vommuli Resort või Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi algavad öö hinnad sageli kolmest või neljast tuhandest eurost.

Maldiividel puhkavate jõukurite kukru suunas sirutab 1. jaanuarist julgemalt kätt ka Maldiivide riik, olles tõstnud lennujaamamaksusid saarestikust lahkujaile, eriti jõuliselt aga äriklassi ja esimese klassi reisijaile, teavitab veebileht Loyaltylobby.

Veelgi kõrgemad (240 dollarit) on maksud privaatreaktiivi kasutajale.
Veelgi kõrgemad (240 dollarit) on maksud privaatreaktiivi kasutajale. Foto: Kuvatõmmis MIRA kodulehelt

Kui varem maksid kõik rahvusvahelisele lennule suunduvad välismaalased Maldiividel ühesugust lennujaamamaksu 50 dollarit, siis 1. jaanuarist on summa tõusnud 60 dollarini turistiklassis, 120 dollarini äriklassis ja 180 dollarini esimeses klassis.

Kui võtta arvesse, et Emiratesi esimese klassi lend Mahest Londonisse maksab üle 7000 euro, siis ilmselt kõige varakamale väiksest maksutõusust liiga suurt stressi ei sünni.

Emiratesi esimese klassi piletid algusega Maldiividelt ei ole kuigi odavad.
Emiratesi esimese klassi piletid algusega Maldiividelt ei ole kuigi odavad. Foto: Kuvatõmmis ITA Software lehelt

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles