Finnair sai Hongkongi lennukeelu (1)

Reisile.ee
Copy
Finnairi lennukid on vedanud Hiinast Tallinna pandeemia algul palju isikukaitsevahendeid, kuid Hiina lendamine pole samas niisama lihtne: meeskonnaliikmete või reisijate nakatunuks osutumise eest on ette nähtud sanktsioonid.
Finnairi lennukid on vedanud Hiinast Tallinna pandeemia algul palju isikukaitsevahendeid, kuid Hiina lendamine pole samas niisama lihtne: meeskonnaliikmete või reisijate nakatunuks osutumise eest on ette nähtud sanktsioonid. Foto: Sander Ilvest
  • Süüks omikroni suhtes positiivseks osutunud vaktsineeritute kohalevedu

Covid-19 suhtes nulltolerantsi harrastav Hongkong keelas mõneks ajaks maandumise Finnairil ja Turkish Airlinesil.

Hongkongi väljaande The Standard teatel keelasid kohalikud võimud läinud neljapäeval Finnairil oma pinnal maandumise, kuna mõned reisijad osutusid koroonapositiivseks. Karistus kehtib 30. detsembrist kuni 12. jaanuarini.

Samamoodi said nuhelda ka Turkish Airlines ja Filipiinide lennufirma Cebu Pacific.

Lennud Helsingi ja Hongkongi vahel võivad taastuda jaanuari keskel.
Lennud Helsingi ja Hongkongi vahel võivad taastuda jaanuari keskel. Foto: Kuvatõmmis Google kodulehelt

Ajalehe kinnitusel vedasid lennufirmad Hongkongi 12 reisijat, kes osutusid koroonapositiivseks: ühe aastase imiku, kaheksa meest ja kolm naist vanuses 24 kuni 61 aastat. Kolm meest olid saanud Pfizeri tõhustusdoosi novembris ja detsembris, üks oli vaktsineeritud ühedoosilise Jansseniga septembris ning seitse reisijat, välja arvatud imik, saanud kaks vaktsiinidoosi.

Seitsmel positiivsel tuvastati N501Y ja T478K mutanttüvi, mis viitab omikroniga nakatumisele. Reisilised olid pärit Suurbritanniast, Itaaliast, Hispaaniast, Ukrainast, USAst, Filipiinidelt, Pakistanist ja Taist. 

Hongkongi koroonameetmed kuuluvad maailma karmimate hulka ja sisaldavad saabujate jaoks nädalatepikkust hotellikarantiini. 

Finnair loodab taastada Hongkongi lennud 13. jaanuaril, esimene Turkish Airlinesi lend sinna on broneeritav 28. märtsiks. 

Detsembri algul lõi Hongkongis laineid teade, et koroonapositiivseks oli osutunud Finnairi lennuga saabunud 35-aastane stjuardess.

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles