UUED PIIRANGUD Kreeka keelas ära muusika (5)

Reisile.ee
Copy
Kreeka nõuab maskikandmist ka vabas õhus. © Menelaos Michalatos/SOPA Images via ZUMA Wire
Kreeka nõuab maskikandmist ka vabas õhus. © Menelaos Michalatos/SOPA Images via ZUMA Wire Foto: Menelaos Michalatos/ZUMAPRESS.com

Alates neljapäeva hommikust hakkavad Kreekas kehtima uued piirangud, teatab veebileht eKathimerini. Toidu- ja meelelahutuskohad peavad sulgema uksed südaööst, kliendid tohivad istuda laudades vaid oma kohtadel ning mitte rohkem kui kuus tükki üheskoos. Muusika mängimine on keelatud, seismine toidukohtades on keelatud, samuti ütles terviseminister Thanos Pelvris olevat ära keelatud ka erapeod.

Meedia on oletanud, et lahtiolekuaegade erand tehakse 31. detsembri õhtuks, mil oletatavasti lubatakse uksi lahti hoida kella kaheni varahommikul. 

Tantsimise ja muusika keelamine kuulub Kreeka koroonameetmete kullavaramusse, millest on abi otsitud ka varasemate viiruselainete ajal.

Veebilehel Keep Talking Greece küsitakse retooriliselt, et kes peaks tahtma maksta kõva raha, et istuda surmvaikses bouzoukias terve vana aasta õhtu ning lahkuda sealt siis kolm tundi hijem. Meelelahutus- ja toitlustussektor on juba väljendanud oma meeleheidet.  

Sarnaselt Hispaania ja Itaaliaga nõuab Kreeka inimestelt nüüd maskide kandmist ka vabas õhus, kusjuures enam ei piisa ühest maskist: nüüd on neid vaja näole asetada kaks. Alternatiiviks on KN95 maski kasutamine, millisel puhul tohib piirduda vaid ühe maskiga. 

Veebilehe Greek Reporter andmeil registreeriti Kreekas teisipäeval 21657 koroonaviirusega nakatumist. 

Rohkem reisilugusid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles