INDONEESIA PÄRL ⟩ Balil käis 2021. aastal vaid 45 välisturisti (1)

Reisile.ee
Copy
2020. aastal suundusid Bali võlusid nautima ka Eesti maailmarändurid Katri Kats ja Juhani Särglep. Aasta hiljem on turism Bali ametnike sõnul aga tõsiselt kannatada saanud.
2020. aastal suundusid Bali võlusid nautima ka Eesti maailmarändurid Katri Kats ja Juhani Särglep. Aasta hiljem on turism Bali ametnike sõnul aga tõsiselt kannatada saanud. Foto: Erakogu/Instagram

Eestlaste üks lemmiksihtkohti Kagu-Aasias on koroonapandeemia tulemusel välisturistid peaaegu täielikult kaotanud.

Bali turismiameti teateil külastas saart 2021. aasta jaanuaris 10, veebruaris 12 ja märtsis 3 välisturisti, kes kõik saabusid meritsi. Juulist kuni septembrini ei tulnud kedagi. 2019. aastal külastas Balit aga üle kuue miljoni turisti. Väga popp oli saar Austraaliast tulnute seas.

Balile minekut raskendavad koroonapiirangud: karantiini kestvust vaktsineeritud reisijatele on hiljuti pikendatud kümnele päevale vahepealselt kahelt. Lisaks on nõutud hulk muid asjatoimetusi.

Balile sisenemiseks vajalikud ettevalmistused novembri lõpu seisuga.
Balile sisenemiseks vajalikud ettevalmistused novembri lõpu seisuga. Foto: Kuvatõmmis Indonesia Travel lehelt

Ka ei maandu saarel parasjagu ühtegi otselendu Euroopast. Turkish Airlines paistab plaanivat Istanbulist Balile hakata lendama 16. jaanuaril ning siis on ühe ümberistumisega kohale jõudmine taas võimalik. Lennud Balile peaks esialgu hakkama toimuma kolmel korral nädalas.

Siiani peamiselt siseturismist elatuval Balil on hotellihinnad praegu väga mõistlikud. Näiteks kodumajutuses Kabera House 2 saaks kaks reisijat jaanuaris terve nädala puhata 30 euro eest ehk 4.28 euro eest ööpäevas. Nädal odavaimas viietärnihotellis Pronoia Resort on aga saadaval 144 euro eest. Hinnad võivad ajas muutuda ja sõltuvad konkreetsetest kuupäevadest.

Hotellihinnad Balil on väga atraktiivsed.
Hotellihinnad Balil on väga atraktiivsed. Foto: Kuvatõmmis Booking.com lehelt
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles