JÕULINE MUUDATUS Delta Airlinesi odavaimad piletid enam püsilendajaprogrammis staatust ei kogu

Reisile.ee
Copy
Delta Airlinesi reisijad kokpitis toimunud võimuvõitlusdraamast teadlikuks ei saanud.
Delta Airlinesi reisijad kokpitis toimunud võimuvõitlusdraamast teadlikuks ei saanud. Foto: Delta Airlines

Paljud uued trendid lennunduses saavad alguse Ameerika Ühendriikidest. Skyteami kuuluv Delta Airlines teatas hiljuti, et 1. jaanuarist ei liigu nende püsilendajaprogrammis Skymiles kõige odavamate ehk Basic Economy piletite ostjad enam «staatuseredelit» pidi ülespoole. See tähendab, et taoliste piletite ostmine ei aita kaasa hõbe-, kuld-, plaatina- ja teemantlevelitele liikumise suunas, kus avaneksid erinevad soodustused ja privileegid. Ka ei kogu odavaimate piletitega reisijad enam boonusmiile, mille teenimine Delta lendudel oli juba mõnda aega niigi otseselt seotud pileti maksumusega.

Basic Economy hinnaklassi pileti ostmine tähendas ennegi  mitmetest privileegidest ilma jäämist,  näiteks ei lubanud lennufirma neil klientidel valida varakult istekohta ning pardale pidid Basic Economy pileti soetanud minema kõige viimastena. Samuti ei olnud neil lootust teenindusklassi tõstmisele. 31. detsembrist 2021 piiratakse ka Basic Economy klientidel seni olnud võimalust koroonapandeemia tõttu muuta oma reisikuupäeva.

Basic Economy hinnad tõi Delta turule 2012. aastal ja peagi järgnesid ka konkurendid United, American Airlines jt. Piirangud, mida kõige odavama hinna ostjatele kehtestatakse, on olnud erinevad. Näiteks pagasipiirangu pööras Delta 2019. aastal tagasi ja nüüd tohivad Basic Economy kliendid Delta lendudel võtta vähemasti pagasit pardale võrdselt teiste samas kabiinis reisijatega. 

16. jaanuaril 2022 maksaks Basic Economy pilet Los Angelesest New Yorki 116 dollarit, kuid paljudel lendudel oli just kõige odavam kategooria juba välja müüdud.
16. jaanuaril 2022 maksaks Basic Economy pilet Los Angelesest New Yorki 116 dollarit, kuid paljudel lendudel oli just kõige odavam kategooria juba välja müüdud. Foto: Kuvatõmmis Delta Airlinesi lehelt

Tulevik näitab, mismoodi mõjutab Delta otsus miilide krediteerimist partnerlennukompaniide programmides ning kas trendi järgivad ka teised (USA) lennukompaniid. Kõiki turistiklassi tavalisi soodustusi nautida tahtjatel soovitab Delta osta kallim ehk Main Cabin kategooria pilet. 

Rohkem reisiuudiseid leiab lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles