PORTUGALIST SINGAPURI ⟩ Tõeline maraton raudtee-entusiastidele kestab 21 päeva

Reisile.ee
Copy
Eestit maailma pikim rongisõidumarsruut ei läbiks, küll aga Valgevenet. Fotol Moskva rong Balti jaamas.
Eestit maailma pikim rongisõidumarsruut ei läbiks, küll aga Valgevenet. Fotol Moskva rong Balti jaamas. Foto: Toomas Huik

​2. detsembril avatud rongiliin Kunmingist Vientianesse on muutnud maailma pikima teoreetiliselt võimaliku rongisõidu veelgi pikemaks: nüüd saaks mööda rööpaid kolistada järjest suisa 18755 kilomeetrit.

Rongientusiast Mark Smith jagab Briti ajalehes Daily Mail oma kalkulatsioone, milles superpikk raudteeseiklus algaks Portugali lõunatipu linnakeses Lagoses ja viiks läbi Lissaboni, Hendaye ja Pariisi Moskvasse, kust tuleks istuda kuulsale Siberit läbistavale liinile Pekingisse. Pekingist saaks suunduda Kunmingi linnakesse Hiina lõunapiiri lähedal, kust läbi Mohani ja Vientiane oleks võimalik uute raudruunadega tuhiseda Bangkokki. Taist jätkuks seiklus läbi Pandang Besari Kuala Lumpuri. Teekonna lõpetaks mõnetunnine rongisõit Singapuri, kus meri raudteesõidule oma sinise käe ette paneb. Ka varem oleks taoline seiklus suures plaanis võimalik olnud, kuid Kagu-Aasias tulnuks teatud riikide vahel rongiliinide puudumise tõttu liikuda bussiga.

Praegu on rongiliiklus Pekingi ja Moskva vahel koroonakartuse tõttu peatatud ning reisimisega tuleb huvilistel seega oodata. Väga kulukas see ettevõtmine ei ole: Smithi kalkulatsiooni järgi algaks piletite kogumaksumus 1000 naelast ehk vähem kui 1200 eurost. Aega läheks mastaapsele reisile vähemasti 3 nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles