TOHUTU KAHJUTASUNÕUE ⟩ Hertzi poolt vargaks tembeldatud kliendid annavad autorendifirma kohtusse

Reisile.ee
Copy
Pankrotist pääsenud Hertz on olnud hiljuti uudistes seoses Teslale esitatud saja tuhande auto suuruse tellimusega.
Pankrotist pääsenud Hertz on olnud hiljuti uudistes seoses Teslale esitatud saja tuhande auto suuruse tellimusega. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP

Ligi 200 endist Hertzi autorendifirma klienti on Ameerika Ühendriikides koondanud oma jõud, et nõuda Hertzilt valuraha väidetavalt alusetult varasteks tembeldamise eest, teatab veebileht Secretflying.

Kliendid kokku kogunud advokaat Francis Malofiy väidab, et vahejuhtumites on olnud süüdi Hertzi tõrkuvad arvutisüsteemid ning rendilepingu detaile ja autode asupaika ei verifitseerita enne sõidukite varastatuks kuulutamist piisavalt.

Intsidendid, millesse mõned Hertzi kliendid on sattunud, on päris dramaatilised. Näiteks sihtis politsei Hertzilt auto laenutanud Cindi ja Myles Musgraves Tennessee osariigis mullu septembris relvadega, sest paarikest peeti süüdlaseks auto varastamises. Teine Hertzi endine klient Julius Burnside vahistati väidetavalt pärast auto tagastamist ja arvete äramaksmist, kolmas kaebab aga, et pidi veetma kuid vanglas, kuigi oli Hertzile maksnud 2309 dollarit oma rendilepingu pikendamise eest. Koroonapandeemia tagajärjel vahepeal pankrotistumise piirile sattunud Hertz (võlakoormaks arvutati vahepeal 19 miljardit dollarit) on ajakirja Inc andmeil omakorda kuulutanud, et enamik vargaks kuulutatud kliente oli jätnud firmale auto tagastamata ning polnud Hertziga ka ühendusse astunud. Vähemasti üks tütre juuresolekul käeraudadesse pandud naine on väitnud, et ei saanud sõidukit õigeks ajaks ära viia kehtestatud lockdown'i tõttu. 

Hertzi autoparki kuulus mullu umbes 424000 sõidukit. 

Varem Led Zeppelini plagiarismis süüdistamisega kuulsaks saanud advokaat Malofiy küsib oma klientidele valurahaks kokku 530 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles