VIIS KATEGOORIAT ⟩ USA Eestisse sõita praegu ei soovita, aga kus on ohutud maad?

Reisile.ee
Copy
Koroonatestimine aitab luua ettekujutuse viiruselainete voogamisest. Pildil võõrtööjõu testimine Tallinna lennujaamas.
Koroonatestimine aitab luua ettekujutuse viiruselainete voogamisest. Pildil võõrtööjõu testimine Tallinna lennujaamas. Foto: Synlab Eesti

Postimehe reisiportaal heitis pilgu USA Haiguste tõrje ja kontrolli keskuse ehk CDC kodulehele, kus erinevad maailma riigid on grupeeritud koroonaviirusesse nakatumise ohu põhjal.

Haiguste tõrje ja kontrolli keskus CDC lisas lõppeval nädalal seitse riiki oma kõrgeimasse ehk  «punasesse» koronaohu kategooriasse. Need on paigad, kuhu reisimist soovitatakse ameeriklastel kindlasti vältida. Punase kategooria sihtkohtadeks tunnistati Portugal, Prantsusmaa, Andorra, Küpros, Liechtenstein ning väljaspool Euroopat ka Jordaania ja Tansaania. 

Eesti on punases kategoorias koos Läti, Leedu, Venemaa, Islandi, Taani, Norra, Prantsusmaa, Suurbritannia ja veel umbes  poolesaja riigiga juba mõnda aega ning langevad nakatumisnumbrid ei paista vähemasti esialgu meid sealt ka välja aitavat.

Veel on «punases» kategoorias näiteks Brunei, Iraak, Mongoolia, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Türgi.

Foto: Kuvatõmmis CDC kodulehelt

Pisut leebemas ehk «tumeoranžis» kategoorias on Euroopa maadest Soome, Rootsi, Itaalia ja Malta, eksootilisematest paikadest aga näiteks Brasiilia, Taimaa, Tuneesia, Iraan ja Mehhiko.

Foto: Kuvatõmmis CDC kodulehelt

Mõõdukaks hindab CDC koroonaviiruse ohtu näiteks Nepalis, Uus-Meremaal, Peruus ja Argentinas.

Foto: Kuvatõmmis CDC kodulehelt

Kõige madalaks hindab CDC koroonaviirusesse nakatumise ohtu näiteks Bangladeshis, Beninis, Indias, Indoneesias ja Pakistanis. Euroopa riikidest leiab sellest seltskonnast Kosovo. Kõrge elukvaliteediga riikidest mahuvad madala ohu nimekirja Araabia Ühendemiraadid.

Foto: Kuvatõmmis CDC kodulehelt

On ka veel viieski kategooria, kuhu paigutatud maade puhul ei oska USA spetsialistid koroonaviiruse ohu suurust hinnata. Selles loetelus on näiteks Kasahstan, Turkmenistan, Jeemen ja Põhja-Korea, Euroopas asuvatest punktidest aga Gibraltar, Kanaari saared ja Assoorid.

Ka Antarktikasse reisides on koroonasse nakatumise risk CDC hinnangul ebaselge. Igatahes ei soovitata ühegi sihtkoha puhul praegu reisile minna vaktsineerimata isikutel.

Foto: Kuvatõmmis CDC kodulehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles