ROHKEM LENDE Qatar Airways armastab Helsingit (ja Taimaad)

Reisile.ee
Copy
Qatar Airways on Skytraxi hinnangul viit tärni väärt lennufirma.
Qatar Airways on Skytraxi hinnangul viit tärni väärt lennufirma. Foto: ANDREW WINNING/REUTERS

2018. aastal suure hooga Tallinna oma uueks sihtkohaks kuulutanud Qatar Airwaysist ei ole siiani Eestis ei kippu ega kõppu, kuid küll paneb mainekas lennufirma juurde lende Helsingisse.

Qatar Airways on otsustanud tihendada alates 2022. aasta 1. jaanuarist Helsingi ja Doha vahelisi lennuühendusi ning hakata neljapäeviti, laupäeviti ja pühapäeviti lendama kahe pealinna vahet suisa kahel korral päevas. Kuivõrd Qatar jagab lennukoodi oneWorldi kaaslase Finnairiga, võib paljudel marsruutidel ka Eestist algavate lendude jaoks olla reisimine läbi Helsingi ja Doha mõistlikuks ühenduseks. Qatar Airwaysi teeninduskvaliteet on teadagi kõrge, kuid kahjuks paistab lennufirma kasutavat peaaegu kuuetunnisel lennul oma "väikseid" ehk 132 või 144 reisijat mahutavaid Airbus 320 lennukeid. Äriklassi pileti ostnuil tasub arvestada, et osad Qatar Airwaysi Airbus 320 lennukitest on konfigureeritud luksuslike vooditeks lahtikäivate toolidega, teistes on aga lihtsalt suured ja vanamoodsad äriklassitoolid. Tõsi, needki on küll märksa mugavamad turistiklassi toolidest, mida müüvad äriklassi pähe mõnedki Euroopa lennufirmad oma lühematel ja keskmise pikkusega lendudel.

Soome pole ainsaks turuks, kuhu Qatar rohkem lendama hakkab. Tähelepanuväärselt lisatakse ühendusi ka Doha ja Tai vahel: Bangkokki hakatakse alates 17.detsembrist lendama suisa kolmel korral päevas, Phuketi suunal kasvab lendude arv ühelt igapäevaselt ühenduselt aga 11 lennuni nädalas.

Huvitavaks trendiks paistab Qatar Airwaysi jaoks olevat ka panustamine lendudele "endistesse liiduvabariikidesse": 19. novembril avati liin Dohast Almatõsse Kasahstani ning 9. detsembril Odessasse Ukrainas ja 17. jaanuaril ootab uue sihtkohana ees Taškent Usbekistanis.

Aga kuhu jääb lend Tallinna?

Qatar Airwaysi teade Tallinna lendude alustamisest vupsas Twitterisse aastal 2018 ja mõjub nüüd magusvalusa lubadusena.
Qatar Airwaysi teade Tallinna lendude alustamisest vupsas Twitterisse aastal 2018 ja mõjub nüüd magusvalusa lubadusena. Foto: Qatar Airwaysi Twitteri konto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles