/nginx/o/2021/12/10/14252947t1h2144.jpg)
Inimeste riskivalmidus on erinev. Tean kedagi, kes esimest korda Taisse sõites toitus igaks juhuks ainult kaasavõetud konservidest, sest kartis saada eksootilist kõhuhaigust. Minu jaoks on Tai suurim võlu olnud just kohalik köök ning sageli see kõige odavam. Ah, milliseid tuliseid maitseelamusi võib saada just sellistes restoranides, kus tarmukas rott sööjate vahelt läbi silkab.
Brasiilia kööki pole ma aga kunagi imetlenud.
Pão de queijo nime kandvad juustupallid on oma õhulisuses venivuses muidugi head ning tumelilla vili assai kingib tõhusa suhkrulaksu nagu väga magus jäätis, kuid üldiselt on Brasiilias toidud tundunud kuidagi ebahuvitavad. Ilmselt tekitas eelarvamuse teadmine, et liha maitsestatakse seal peamiselt soolaga. Kuid mul polnud söögikohtadega vedanud. Kuu eest sain aru, et midagi peale soola pole vahel vajagi.