EKSKLUSIIVNE ELAMUS ⟩ Dubai "Maailmasaartel" avaneb peagi esimene luksushotell, aga majutuse hinnad on päris põrpivad

Reisile.ee
Copy
Anantara World Islands Dubai Resort
Anantara World Islands Dubai Resort Foto: Anantara World Islands Dubai Resort

Dubai ranniku lähedale on rajatud mitmeid kunstsaari, kuid 2003. aastal ambitsioonikalt ette võetud Maailmasaarestiku arenduses avatakse esimene hotell alles 18. detsembril 2021. Uksed teeb lahti  Anantara World Islands Dubai Resort, mis paikneb Clarence saarel keset «Lõuna-Ameerika kontinenti», kaldast mõne kilomeetri kaugusel.

Viietärnihotellis on 70 tuba, sviiti ja villat ning hotelli kodulehe sõnul on privaatrand neist kõigist vaid mõni samm astuda. Anantara kommunikatsiooniisiku sõnul elab saarel ka palju linde, eriti papagoisid. Kõige väiksemad toad on 31 ruutmeetrised ning varustatud rõdudega, majesteetlikuim majutusvõimalus kujutab endast aga nelja magamistoaga villat, millel on oma bassein ja kunstranda ulatuv terrass. Hotellil on mõistagi ka neli restorani, mis pole just odavaimate killast: näiteks uusaastaöö peopakett vahemerelises restoranis Helios maksab 2500 dirhamit ehk umbes 603 eurot, millises hinnas sisalduvad joogid baarist ja "üleujutav" kogus erinevaid karpe ja molluskeid.

Foto: Anantara World Islands Dubai Resort õdusamas õhtuvalguses

Kui jätta kõrvale hotellis peatujad, on piirkond ilmselt üsnagi inimtühi, sest enamik Maailmasaarestikust on veel «asustamata»: kõige enam on elu käima läinud Liibanoni saarel.  Maailmajagusid järele aimavaid saari ehitati rannikuvette 300 ja ilma esirikkad on nende ostmise vastu ka huvi ilmutanud, kuid samas kimbutab saarteloojaid Emake Loodus: ajakirjanduse andmeil on liivast saared kippunud meres aja jooksul laiali pudenema. Kohati on kümnete ruutkilomeetrite suurust arhipelaagi nimetatud liivast tondilossiks. Ambitsioonikas ettevõtmine on maksma läinud umbes 15 miljardit dollarit.

Nii nägi Maailmasaarestik ja Palmisaarestik (vasakul) välja 2006. aastal. AFP PHOTO/HO 
Nii nägi Maailmasaarestik ja Palmisaarestik (vasakul) välja 2006. aastal. AFP PHOTO/HO Foto: -/AFP

Kui palju maksaks Anantara World Islands hotellis aga nädalane puhkuse veetmine? Odavaim ja kahe inimese hommikusööki sisaldav avamishind on hotelli kodulehe andmeil 377 eurot öö kohta, millele lisanduvad maksud. Lisaks ka spaaprotseduure sisaldava paketi hind algab 487 eurost öö kohta. Hind läheb krehvtisemaks kallimate toakategooriate puhul. Nädalane puhkus kahele 68 ruutmeetrises villas maksaks broneeringulehe Booking.com andmeil 14. ja 21. jaanuari vaheliseks ajaks broneerituna suisa 19458 eurot. Hea uudisena sisaldab see hind vähemasti maksusid.

Dubaile resordist avanev vaade koos naabersaare killukesega.
Dubaile resordist avanev vaade koos naabersaare killukesega. Foto:  Anantara World Islands Dubai Resort

Maailma rahakate üheks lemmiksihtkohaks olevas Dubais saab muidugi alati kulutada ka rohkem. Näiteks 1000 ruutmeetri suurune Maison Privee - Palm Jumeirah Beach Front XL Villa maksaks samadel kuupäevadel nädalaks ajaks broneerituna suisa 29732 eurot. Ka see hotell paikneb inimkäte poolt merre ehitatud arhipelaagis, kuid mitte Maailmasaartel vaid mõned kilomeetrid eemal Palmisaartel, kuhu šeik Muḩammad ibn Rāshid Āl Maktūm lootis projekti algatades hotelle tulevat lausa sada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles