MAROKO REISIKIRI ⟩ Kassid, roosid ja värvilised tibud

, reisikaaslane
Copy
Marrakechi Jemaa el-Fnaa turuplats. Nii nad seal kutsuvadki ostma värskelt pressitud – ka kuulsate Maroko apelsinide – mahla.
Marrakechi Jemaa el-Fnaa turuplats. Nii nad seal kutsuvadki ostma värskelt pressitud – ka kuulsate Maroko apelsinide – mahla. Foto: Tiit Klaos

Maroko pole eestlasele võõras maa. Kui viimastel aastatel sõidetakse pigem Agadiri, et veeta puhkus mere või basseini ääres, siis ajalooliselt on üks peamisi tõmbenumbreid olnud Marrakech oma idamaise saginaga. See on olnud korduvalt riigi pealinn ja kultuuriliselt mõjuvõimas püsib see seniajani.

Oktoobrikuine Maroko võtab vastu suveilmaga, termomeeter näitab 35 plusskraadi ning jahedam on vaid öösel. Päike paistab hommikust õhtuni ja pole ühtegi pilve.

Küll on aga näha üksikuid hügieenilisi näomaske, mis tähendab, et koroonakriis on ka seda riiki tabanud, aga hullem on ehk juba möödas ja liigub isegi üksikuid turiste. Need vähesed, kes linnas on, kogunevad õhtuti restoranidesse, kuid lahkuvad kell 21, sest siis need suletakse. Ilmselt on ka see märk koroonareeglitest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles