Reisihoiatus: Kanaaridel purskab vulkaan, Iisraelis ja Prantsusmaal on streik

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev laava Kanaari saarte El Hierro saare ranniku lähedal.
Suitsev laava Kanaari saarte El Hierro saare ranniku lähedal. Foto: SCANPIX

Reisifirma Estravel hoiatas lähiajal reisijaid, et Kanaaridel purskab vulkaan, Iisraelis ja Prantsusmaal on streik ning Bulgaarias uputab. Neisse piirkondadesse reisides tuleks olla ettevaatlik ja hoiduda ohtlikest piirkondadest.


Reisifirma soovitas jälgige rahvusvahelisi ja kohalikke uudistekanaleid enne reisi ja reisi ajal. Hoiatuse on väljastanud ka välisministeerium.

Hispaania

Välisministeerium teatas, et Kanaari saartest väiksemail, El Hierro saarel, on aktiivseks muutunud vulkaan. Toimunud on mitmeid veealuseid vulkaanipurskeid, täpsemat sellekohast infot leiab siit. Riskitase on La Restinga piirkonnas tõstetud kollaseni, ülejäänud saare riskitase on samuti kollane. Kehtestanud on piirangud kalapüügile, purjetamisele ja sukeldumisele La Restinga ümbruses.

Välisministeerium soovitab järgida kohalike võimude juhiseid ja korraldusi, uudiseid ning võimalusel vältida ohtliku piirkonda.

Iisrael

Iisraelis algas 8. veebruaril üldstreik, millega riigi peamine ametiühing nõuab töötingimuste parandamist. Streik mõjutab ühistranspordi tööd, rongiliiklust, Iisraeli panka ja riigi suurimat rahvusvahelist lennujaama, mis jääb suletuks kuni keskpäevani.

Terrorismioht Iisraelis on jätkuvalt üsna kõrge. Ministeerium soovitab kindlasti enne reisi end registreerida ja teha reisikindlustus. Riigis viibides tuleks hoida end kursis uudistega ja arvestada, et mis tahes terroriakt või muu vahejuhtum võib pingestada üldist olukorda antud piirkonnas või linnas. Eriti tähelepanelik tuleks olla reisimisel Gaza sektori läheduses asuvatesse linnadesse: Ashdodi, Sderoti, Ashkeloni ja Beer Shevasse.

Kohalikke võimude soovitused hädaolukorras käitumiseks leiate siit.

Prantsusmaa

Lennundustöötajate streigi tõttu on Air France sunnitud ära jätma 50 protsenti pikamaalendudest ning 70 protsenti lühi- ja keskmise pikkusega lendudest. Täpsemat infot leiab siit.

Piloodid, lennusaatjad ja lennujaamade personal protestivad esmaspäeval 6. veebruaril alanud nelja päeva pikkuse streigiga plaani vastu, mis kohustaks neid tööseisakutest kaks ööpäeva ette teatama.

Bulgaaria

Lõuna-Bulgaaria regioonides on välja kuulutatud eriolukord Maritsa jõe ja selle harujõgede üleujutuste tõttu, mille tulemusena on purunenud ka üks tamm. Praeguse seisuga on üleujutustes hukkunud kaheksa inimest, lisaks on sajad inimesed jäänud peavarjuta.

Üleujutuste tõttu sulgeti 6. veebruaril kell18.00 Bulgaaria ja Türgi vaheline suurim piiripunkt Kapitan Andreevo.

Lisainfot riikide kaupa leiab välisministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles