Türgi läheb pea kuuks ajaks lukku

Elu24
Copy
Foto: Shutterstock

Türgi president Tayyip Erdogan teatas esmaspäeval, et Türgis hakkab 29. aprillist kuni 17. maini kehtima täielik lockdown. Tegemist on Türgi valitsuse katsega päästa saabuv suvine turismihooaeg, kirjutab Trip.ee.

Karmimad meetmed kehtivad terve ramadaani ja ramadaani lõppu tähistava pühade (Eid) aja.

Lockdown'i ajal on töökohad suletud ja toimub kaugtöö, v.a. siseministri kinnitatud vältimatutes töökohtades (põhiliselt toiduainetööstus ja tootmine). Kohvikud ja restoranid pakuvad ainult tellimisteenust, supermarketid on pühapäeviti suletud. Kõik haridusasutused on kontaktõppeks suletud ja eksamid on edasi lükatud. Linnadevaheline liikumine toimub ainult lubadega, ühistransport opereerib 50% võimsusega.

Nädala sees algab komandanditund varasema 21:00 asemel juba 19:00 ja kestab kuni 05:00. Nädalavahetusel on lubatud külastada vaid lähimat toidupoodi.

Lühiajaliselt Türgis viibivatele turistidele tehakse komandanditunni osas erand selles osas, mis on seotud turismiga seotud tegevustega.

Türgis hakkas nakatumiste arv kiiresti tõusma alates aprilli algusest, eelmine nädal tõusis päevane uute juhtumite arv üle 60 000. Nüüd on see veidi langenud, kuid Türgi valitsus ei pea seda piisavaks. Eesmärgiks on saada nakatumiste arv ramadaani lõpuks alla 5000.

26. aprilli seisuga on Türgis registreeritud ligi 4,67 miljonit nakatumist ja 38 711 koroonasurma. Jooksvad andmed ja info Türgi provintside riskiastme kohta leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles