Välisministeerium hoiatab Iraani ja Nigeeriasse reisimise eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisikohvrid.
Reisikohvrid. Foto: Toomas Huik

Välisministeerium uuendas eile ja täna oma kodulehel Nigeeriat ning Iraani puudutavat reisiinfot, soovitades neisse riikidesse reisimisest hoiduda.
 

«Seoses pingelise olukorraga regioonis soovitame Iraani reisisihtkohana vältida. Eriti ohtlikud on Afganistani ja Iraagiga piirnevad alad,» seisab ministeeriumi kodulehel.

Põhjenduseks tuuakse asjaolu, et Iraanis on terrorismioht ja jätkuvalt toimub valitsusevastaseid meeleavaldusi. Turistidel soovitatakse vältida rahvakogunemisi ja demonstratsioone ning mitte jääda meeleavaldusi vaatama ja pildistama ega avaldada liigset huvi toimuva vastu.

Seoses hiljutise rünnakutelainega soovitab välisministeerium hoiduda ka Nigeeria külastamisest. «Soovitame vältimatu vajaduseta Nigeeriasse mitte reisida,» seisab ministeeriumi kodulehel. «Nigeerias on väga suur terrorismioht. Kõrgendatud riskiastmega paikadeks on hotellid, kaubanduskeskused, turud ja muud kohad, kus liigub palju välismaalasi.»

Eriti ettevaatlik tuleb ministeeriumi andmetel olla Põhja-Nigeerias ja Plateau State’is reisides ning vältida seal suuri rahvakogunemisi. «Soovitame vältida veel reisimist Nigeri deltas asuvatesse osariikidesse (Delta, Bayelsa ja Rivers). Ohtlikeks piirkondadeks on ka Akwa Ibomi osariik ja Abia osariik, kus esineb tihti inimrööve ja relvastatuid rünnakuid.
Port Harcourtis olles vältige pagulastega asustatud piirkondi,» teatab ministeerium.

Valdavalt moslemitega asustatud Põhja-Nigeeria Kano provintsi pealinnas toimus 20, jaanuaril rünnakutelaine. Toimus umbes 20 plahvatust ning puhkes suurtükituli. Sihikule võeti kaheksa politsei- ja immigratsiooniameti hoont ning mitu elumaja. Surma on saanud enam kui 24 inimest. Rünnakute korraldajana kahtlustatakse äärmusrühmitust Boko Haram, kes aasta alguses esitas ultimaatumi, milles käskis kõigil kristlastel riigi põhjaosast viivitamatult lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles