Eestlanna Namiibias: kõrberännak avab ukse unenäolisse maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonilistes rõivastes naine Khorixase lähedal Damaralandis. 
Traditsioonilistes rõivastes naine Khorixase lähedal Damaralandis. Foto: Mart Trummal

Aafrika on kauge ja eksootiline kontinent. Siin on mitu riiki, kuhu turiste ei oodatagi. Näiteks riigi keskosa hõreda asustusega aladel, kus elavad põlisrahvaste hõimud ja eluviis on väga traditsiooniline, kohtab valgeid inimesi harva. Namiibia on aga paik, kus valged inimesed on kanda kinnitanud – osa maast on päris «valge».

Turistid väga teretulnud

Turiste võetakse Namiibias igal pool tänulikult ja hästi vastu, turism on elatusallikas. Kõikides linnades ja isegi väikestes peatuspaikades on alati võimalik kasutada pangakaarti, samas kui külades puudub isegi elekter. Riigikeel on inglise keel – seda õpitakse koolis ja räägitakse kõikjal.

Riigis, kus elanikke 2,1 miljonit, aga pindala kaheksa korda suurem kui Eesti, on asustus üpris hõre – rahvastiku hõreduse poolest on Namiibia maailmas Mongoolia järel teisel kohal. Võib sõita pool päeva, kohtamata teist autot, igasugune ühistransport puudub täielikult. Teed on üldiselt korralikud, asfaltkattega, kuid piirkonniti saab kõvasti kloppida ja nn Aafrika massaaži tunda, kui tahad kuhugi pärale jõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles