Kariibi mere kruiisil: paradiisisaared ja narkootikume pakkuvad kohalikud käivad käsikäes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnus varjualune Mambo rannas. 
Mõnus varjualune Mambo rannas. Foto: Terje Telling

Kruiisireisid pole enam ammu vaid vanade või pururikaste pärusmaa. Müüt on ka see, et seal ei näe ju midagi. Tegelikult näeb ikka küll ja mõnikord saavad ristluslaevad just viia paikadesse, kuhu niisama naljalt ligi ei pääse. Lisaks saab lühikese aja jooksul näha võimalikult palju eripalgelisi sihtkohti ning reis võib ühendada väga erinevate huvidega inimesi.

Kariibi mere kruiis kõlas jõulude eel veel eriti kutsuvalt. Mis saaks olla veel nauditavam, kui vabaneda Eesti hallusest ning lükata oma varbad valgesse liiva, kasta end helesinises läbipaistvas merre ning nautida kerget briisi, mis taamal laiuvad palmid kergelt õõtsuma paneb. Veel paremaks teeb olemise teadmine, et igal hommikul võtab sind vastu uus rand.

Kariibi mere ABC

Esimene sihtkoht oli Curaçao saar Venezuela ranniku lähedal. Saar on niinimetatud ABC saartest (Aruba, Bonaire ja Curaçao) suurim ja rahvarohkeim. 1634. aastal okupeeris saare Hollandi Lääne-India Kompanii ning saarest sai orjakaubanduse keskus. Napoleoni sõdade ajal kuulus saar kahel lühikesel perioodil Suurbritanniale, kuid Pariisi rahulepinguga 1815. aastal tagastati Curaçao Hollandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles