Uuring paljastas: millised on eestlaste reisiharjumused?

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Uuring, mille airBaltic korraldas koostöös Norstatiga, näitas, et 48% Eesti elanikest kasutab lennutransporti vähemalt korra aastas ning ainult 15% Eesti inimestest ei ole elu jooksul veel kordagi lennanud. 25% vastanutest kinnitas, et lendab rohkem kui kaks korda aastas.

Yana Denisova, airBalticu Eesti piirkonnajuht: «Viimaste aastatega on lennupiletite hinnad läinud tunduvalt odavamaks ning tänu sellele on lendamine muutunud paljude jaoks kättesaadavamaks. Tallinna lennujaama mahud jätkavad kasvamist ning samuti plaanib Eestis kasvada ka airBaltic, pakkudes kohalikele inimestele rohkem reisimisvõimalusi.»

Vaadates erinevaid vanusesegmente, on näha, et kõige sagedasemad reisijad on inimesed vanuses alla 29. Selles grupis lendab 62% vastanutest vähemalt korra aastas. 55% inimestest vanuses 30 kuni 39 aastat lendab vähemalt korra aastas.

«Eesti noored kasutavad ära kaasaegse lennunduse pakutavaid võimalusi, mille näiteks on välismaal õppimine, sõprade külastamine või lühike nädalalõpupuhkus mõnes teises Euroopa riigis. Kõik need uued võimalused on nüüd kättesaadavamad ja lihtsamini kasutatavad kui kunagi varem, eelkõige tänu heale sihtkohtade valikule, mida tänaseks pakub Tallinna lennujaam,» lisas Yana Denisova.

AirBalticu küsitlus viidi Norstati abiga läbi veebikeskkonnas käesoleva aasta novembris. Kokku vastas küsimustele 1000 Eesti inimest vanuses 18 kuni 74.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles