Imenunnu Küülikute saar seisab turistide tõttu silmitsi ökokatastroofiga

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Jaapanis asuv Okunoshima saar, mida hellitavalt kutsutakse Küülikute saareks, seisab turistide tõttu silmitsi tõsise probleemiga.

Saarel elab sadu sõbralikke küülikuid ja kui inimesed sellest teada said, muutus Okunoshima tõeliseks turismimagnetiks. Arvatakse, et 1971. aastal tõi üks kohalik poiss saarele kaheksa küülikut, aastakümneid hiljem oli nende arvuks juba 700.

Turistide tegevuse piiramiseks on seatud reeglid, millest ei tohi üle astuda. Näiteks ei tohi küülikutele järele joosta, neid sülle võtta ning nendega suurtel teedel mängida.

Probleem aga sai alguse armsate loomakeste massilisest toitmisest, mis põhjustas küülikute seas n-ö beebibuumi. Küülikute arv on nii suureks kasvanud, et kohalik keskkond ei suuda neid enam ära toita. Seetõttu sõltuvad küülikud oma toiduvarude hankimisel peaasjalikult turistidest, toitmisega jätkamine aga põhjustab nende arvukese järjepidevat suurenemist, vahendab Cracked.

Valitsus küll hoiatab turiste küülikute toitmise eest, kuid toitmisest hoidumine jätab loomakesed nälga. Teadlaste sõnul on juba 28% küülikutest viga saanud kaklustes väheneva toidu pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles