Lennusaatja avaldab oma nipid, kuidas ta tuleb toime halvasti lõhnavate reisijatega

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: David Castillo Dominici / PantherMedia / Scanpix

Lennusaatja Sarah Steegari sõnul on tema lennufirmal poliitika, et kui klient lõhnab halvasti juba lennukisse sisenedes, siis võib ta lennult isegi eemaldada ja saata ennast pesema.

Paraku võib mõni inimene hakata ebameeldivalt lõhnama ka pika lennu jooksul, lennusaatjatel tuleb sellega tegeleda, et säästa teisi reisijaid.

Sarah Steegari põhiline nipp on hoida reisijat võimalikult paigal. «Minu nõuanne kõikidele lennusaatjatele on see, et töötage üheskoos selle nimel, et hoida inimene võimalikult rahulikult oma kohal. Mina isiklikult prooviksin midagi sellist: Härra, kas te soovite endale tekki peale? Ära liigutage, ma mähin teid täpselt õigesti sisse, kuni lõuani! Vajate midagi oma kohvrist? Ma palun, las ma ulatan selle teile ise!» jagab Steegar lõbusalt nõuandeid.

«Ma olen reisijatega alati lahke, aga kui sa paned tähele, et olen sinuga kohe eriti abivalmis, siis tasub kahtlustada, et võib-olla oled sa pidanud juba liiga kaua järjest ilma pesemata reisima,» ütleb Steegar.

Sarah soovitab enne reisija poole pöördumist mõned minutid oodata, sest paha lõhn on tihti võimendunud reisimisest tingitud stressist. Ta ütles: «Kui sa annad halvasti lõhnavale inimesele viis kuni kümme minutit pärast kohvri ära panekut, kampsuni seljast võtmist ja maha istumist aega, et ta jõuaks maha rahuneda, siis ka halb lõhn tavaliselt lahtub.»

Sarah ütles, et rohkem saab ära teha siis, kui lennuk on veel maa peal. Ta lisas, et kui reisija lõhnab ikka väga halvasti, siis lennufirmast pöördutakse selle inimese poole ja palutakse lennukist maha minna, kirjutab The Sun. «Muidugi antakse talle ka tasuta pääse, et lennujaama hotellis või lounge’is duši alla minna,» ütles Steegar.

Olgem ausad, kui sa pead lennukis istuma inimese kõrval, kes lausa haiseb, siis on see äärmiselt ebameeldiv. Paljud lennufirmad nõustuvad sellega ning seetõttu lubavad personalil selle vältimiseks vajalikke samme astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles