Vapper eestlanna: unistuste polaarrännak on juba käega katsuda (1)

Elina Roosaar
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiu Lünekund ja Luna
Maiu Lünekund ja Luna Foto: Rita Talisoo

Eestlanna Maiu Lünekund võtab sel aastal osa ülemaailmsest konkursist Fjällräven Polar 2019, mille peavõiduks on 300-kilomeetrine kelgukoerte rännak. Maiu poolt saab hääle anda kuni 13. detsembri hommikuni.

Hetkeseisuga on Maiu unistus juba käega katsutav − järjepideva töö tulemusena on ta suutnud koguda vajaliku arvu hääli ja tõusta oma hääletusgrupis esikohale. «Pärast kahte nädalat teisel kohal olemist tundsin end fantastiliselt, kui lõpuks uuesti esikohale tõusin. Just kui suur koorem oleks õlgadelt tõstetud! Tegin lisahäälte saamiseks kõvasti tööd ning kui inimesed lõpuks kaasa tulid, oli toetus vapustav! Pooleteise päevaga olen juurde saanud 8300 häält ning see näitab, kui üksteist toetavad eestlased on, kui vaid info levima hakkab!» rõõmustab Maiu.

Vahe teisel kohal oleva Mongoolia päritolu rootslase Enkhsaruul Enkhsaikhaniga aga ei ole veel piisavalt suur, et võidus kindel olla. «Ka mongol ei ole vaikselt istuma jäänud, vaid põrutab järele! Temagi on oma kampaaniat intensiivistanud ning kogub kiirelt hääli. Palun aidake mul veel paar päeva esikohta hoida ning siis saab Eesti lipp taas polaarmatkal lehvida!» on Maiu sõnum kaasmaalastele.

Hääletus suletakse Maiu sõnul 13. detsembri hommikul kella 11 paiku. Vapra eestlanna poolt saab hääletada SIIT

Vaata ka vahvat videot, kus sõna saab Maiu ustav matkakaaslane − koer Luna. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles